FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-09-10

Mit terveznek a magyar munkaadók?

A magyarországi munkáltatók 70 százaléka nem tervez munkaerő-felvételt, de elbocsátást sem 2010 utolsó negyedévében, ugyanakkor az idei harmadik negyedévhez képest nőtt az elbocsátást tervezők aránya a Manpower munkaerő piaci szolgáltató legfrissebb felmérése szerint.

A megkérdezett szervezetek 13 százaléka szerint várhatóan nő az alkalmazottak száma az utolsó negyedévben, míg a harmadik negyedévben csak a munkáltatók 7 százaléka, 2009 negyedik negyedévében pedig 10 százaléka számolt létszámbővítéssel - mondta Szekeres Katalin, a Manpower Magyarország marketing és toborzási vezetője.

A munkáltatóknak ugyancsak 13 százaléka tervez létszámcsökkentést, a harmadik negyedévben csak 4 százalék volt ez az arány, ugyanakkor az előző év utolsó három hónapjában még 14 százalék.

 

A Manpower munkaerő piaci mutatója - amelyet a létszámbővítést és -csökkentést tervező munkaadók arányának különbségéből számolnak - így a negyedik negyedévre nullán áll, szemben a harmadik negyedéves +3 százalékkal, és az előző év azonos időszaki -4 százalékkal. A reprezentatív felmérést több mint 750 munkáltató megkérdezésével készítették el.

 

Az iparági összehasonlításban - az egész gazdaság beindulása szempontjából kulcsfontosságú - ipari termelésben a legpozitívabbak a munkáltatók várakozásai, itt 11 százalék a munkaerő piaci mutató értéke, ez 3 százalékpontos növekedést jelent az előző negyedévhez képest.

A munkaadók csaknem valamennyi szektorban erősödő foglalkoztatási szándékról számoltak be -. derül ki a felmérésből. A létszámcsökkentést tervező ágazatok többsége szezonhoz kötött, így nem meglepő, hogy nem számolnak munkaerő-felvétellel. Ugyanakkor figyelemre méltó, hogy a kereskedelemben - amelyben a karácsony miatt hagyományosan fellendülést hoz az utolsó negyedév - sem terveznek létszámbővítést - mondta G. Nagy Balázs, a Manpower üzletfejlesztési igazgatója.

 

A sok betöltetlen álláshely egyrészt a magyar munkavállalók alacsony mobilitása miatt van, másrészt azonban sokszor nem illeszkednek a pályázó kvalitásai ahhoz a munkához, amelyre jelentkezik. A munkáltatók gyakran azért nem találnak megfelelően képzett munkaerőt, mert nem tudnak országosan keresni, csak saját régiójukban - derül ki a felmérésből.

 

Forrás: hvg.hu

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.