FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-09-10

PEFC - 4 ország rendszerének megújítása

A finnországi, olaszországi, luxemburgi és szlovákai erdőtanúsító rendszer eleget tesz a fenntarthatóság követelményének, és a világ legnagyobb erdőtanúsító szervezete, a PEFC International ismételten jóváhagyta augusztus 12-én.

Az öt évenként szükséges felülvizsgálat során, a felsoroltak közül valamennyi tanúsító rendszer sikeresen teljesítette a minősítésükre vonatkozó követelményt, és a szervezet tagjai sorában maradhatnak.

 

Azok az országos erdőtanúsító rendszerek, amelyek a maguk szabályozását a PEFC követelményei szerint alakították ki, kérvényezhetik a PEFC International cég jóváhagyását. Ahhoz, hogy az engedélyt megkapják, eleget kell tenniük a PEFC fenntarthatóságra vonatkozó követelményének, ami a nemzetközi, kormányközi, a szakági szervezetek közötti széles társadalmi egyetértés és együttműködés alapján jöttek létre.

 

A PEFC rendszer által tanúsított erdőterület: 226 millió hektár, amelyen 475 664 erdőtulajdonos osztozik. Ezen felül 7299 vállalkozás rendelkezik COC tanúsítással. (2010. szeptemberében)

A fenntarthatóság követelménye a fenntartható erdőgazdálkodás folytatásán túlmenően az országos szinten történő szabványosításra nézve is szigorú feltételeket határoz meg. Ahogy a finn partner elmondta, minden érdekelt fél szoros, átlátható és átfogó jellegű együttműködésére szükség van, mivel az erdőtanúsítás nem a szervezetek, hanem elsősorban az emberek érdekét szolgálja.

 

Az olasz küldött azt hangsúlyozta, hogy a tanúsítványi rendszer a fenntarthatóság szorgalmazásán túlmenően minden érdekelt fél, minden szakági szereplő folytonos kapcsolattartása és párbeszéde tekintetében is igen fontos. Mivel a tanúsító rendszer 5 évenként átdolgozásra szorul, a részt vevőknek már csak ezért is szükséges kapcsolatot tartaniuk egymással. A szlovák küldött az együttműködés folytonos javításának szükségességét emelte ki.

 

Luxemburg küldötte megelégedésének adott hangot, mivel a PEFC jóváhagyása szigorúságánál fogva méltó elismerését jelenti országának.


Forrás:
PEFC
Szakfordítás: Ternóczi Endre - okl. erdőmérnök honlap: Poliglott Szakfordítói Iroda

Ugrás a PEFC Facebook felületére

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.