FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-09-16

Tervezett ütemben halad a Hoffmann-kunyhói út helyreállítása

Számos útépítő szakember és munkagép dolgozik azon, hogy a tavaszi viharok idején megrongálódott, Pilismarótról Dobogókő irányába haladó erdészeti út - amely egyben kerékpározásra kijelölt útszakasz - helyreállítása október közepére elkészüljön. A munkálatok a terveknek megfelelően haladnak.

A Pilisi Parkerdő Zrt. Pilismaróti Erdészetének területén nagy erőkkel folyik az ún. Hoffmann-kunyhói út helyreállítása. Az idei évben a helyreállítás I. üteme készül el. Ennek során 168 méternyi, nagyméretű kövekből épített hagyományos támfal, és 30 méternyi ún. gabion támfal, vagyis kisebb méretű kövekből megrakott acéldrót szerkezet épül. A támfalak építésének célja, hogy az út szerkezetét, alapját megóvja a völgyben futó Malom-pataktól, amelynek vízhozama heves esőzések idején ugrásszerűen megnő. A burkolat helyreállítása a II. ütem részét képezi. Erre várhatóan a jövő évben kerülhet sor.

A Pilismarótot a Két-bükkfa-nyereggel összekötő szilárd burkolatú, kerékpározásra kijelölt utat a tavaszi viharok idején a medréből több helyen kilépő Malom-patak olyan súlyosan megrongálta, hogy le kellett zárni a kerékpárforgalom elől. A közvetlen veszély elhárítása, a bedőlt fák és a hordalék eltakarítása után kezdődhetett meg a pontos kárfelmérés. Az útban bekövetkezett kár értéke megközelíti a 100 millió forintot. Emlékezetes, hogy a Pilisi Parkerdő Zrt. területén keletkezett károk összege a fél milliárd forintot is meghaladta. A Hoffmann-kunyhói út helyreállításának I. üteme a tervek elkészültét követően, augusztus közepén kezdődhetett meg, és az időjárás alakulásától függően október elejéig-közepéig tart. A Hoffmanni út az erdészet tervei szerint október második felében nyílhat meg kerékpárosok előtt. Ezzel egy időben várhatóan a Pilismarót - Királykúti-nyereg közötti szakasz lezárása is feloldásra kerül, ahol burkolati javításokat kell végezni a viharok okozta károk helyreállítására. A munkavégzés miatt az út megnyitásáig továbbra is különösen veszélyes, ezért tilos a kerékpározás.

 

Forrás: Pilis Parkerdő

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.