FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-09-24

Rövidhírek Franciaországból

HÁROM LEVÉL díj a Finnforestnek / France Poutres elnyerte a PEFC tanúsítást / Faház kiállítás Rouen-ban

A Környezetvédelmi Fakereskedelmi Tanács auditálása eredményeként a Finnforest cég (francia leányvállalata) elnyerte a Három levél díjat a tartamosan kezelt erdőből származó faanyagok beszállitásáért tett elkötelezettsége alapján. Az auditálás kétévente zajlik azért, hogy ellenőrizzék a ténylegesen elvégzett akciókat. A szigorú FCBA felállít egy osztályozó rendszert a tartamosan kezelt erdőkben vásárolt faanyagokra, azok elvárt részarányára, valamint a javaslatot készít arra vonatkozóan, miként kell a terméken az erre utaló műszaki adatokat megjeleníteni. Az osztályozás szerint egy, kettő vagy három levéllel határozzák meg a cég szintjét.

 

Forrás: Woodsurfer

 

Az Innopanne France Poutres gerendagyártó cég júniusban megszerezte a PEFC tanúsítványt. Ezt az 5 évre megadott tanúsítványt évente ellenőrzik. A France Poutres egy környezettudatos lánc részét képezi a fa kitermelésétől a végtermék fogyasztojáig, mondta Olivier Chapeau a Vendéé megyei vállalkozás kereskedelmi igazgatója. Egy olyan faipari cégnek mint a miénk nagyon fontos, hogy globális környezetvédelmi feladatot lássunk el, a vevőinknek tartamos erdőgazdálkodásből származó faanyagból, kifogásolhatatlan termékeket kináljunk. A PEFC tanúsítvány megszerzésével megfelelünk az alapanyag nagykereskedő vevőink elvárásainak is, akik szintén el vannak kötelezve az ilyen rendszer működtetésében, így közösen teszünk a földünk megvédéséért.

A cég 23 főt alkalmaz, 110 000 m3 gerendát gyárt évente, amivel 3,1 millió Euro árbevételt realizál.

 

Forrás: Woodsurfer

A Ház és Dekoráció kiállítás keretén belül tizedik alkalommal rendezik meg oktober 8 és 11. között a Faház kiállítást Rouen-ban. Az idén a Felső Normandie erdészeti és faipari szakmaközi szervezete, az Anoribois, valamint a Bourgtheroulde-i szakmai továbbképzö központ, a CeRef BTP, által létrehozott alkotás lesz a kiállítás fő érdekessége.

Ez a kivételes 4m magas és 6m átmérőjű mű jelképez, egy teljes atipikus formájú gerendázat megformálásval. Ennek az alkotásnak a szívében az építkezés három elengedhetetlen része jelenik meg: geometria a térben, a CAO (ez egy három dimenziós szoftver) és a gerendázat vonalai.

Oktober 8-án pénteken lesz egy faipari szakmai konferencia a cégek részére. A nagyközönség részére szervezett előadások folyamatosan követik egymást a kiállítás alatt.

 

Forrás: Woodsurfer


Szakfordítás: Zilai József honlap: CATHILD Industries

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.