FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-10-02

Hazai energiával versenyképesebb és zöldebb lenne Magyarország - Valóságos Kincsesbánya fórum

Ha Magyarország nem változtat alapvetően energiagazdálkodásán, nem csupán a környezeti problémákkal kell megküzdenie, de a külföldi energiahordozóktól való függése miatt a hazánkban előállított termékek drágulásával is számolnia kell.

A cél ezért a magyar megújuló energiakincs fokozottabb felhasználása - derült ki többek között a Valóságos Kincsesbánya című fórumon szombaton, amely az energiatermelésben és energiatakarékosságban érdekelt területek döntéshozóit, szakembereit, kormányzati és önkormányzati szereplőit ültette közös asztalhoz. A fórum célja, hogy az érintett ágazatokon túl a lehető legszélesebb körben megismertesse és elfogadtassa az energiatudatos életmódot.

 

Nincsen olyan ember, akit zsebbevágóan ne érintene Magyarországon az energiahordozók árának folyamatos emelkedése. A magasabb összegű rezsiszámlák és fosszilis energiahordozók környezetromboló hatása mellett azonban az ország versenyképességét is egyre rosszabbá teszi ez a kiszolgáltatottság. Már most két és félszer többet költünk egy négyzetméternyi épület energiaellátására, mint a szomszédos Ausztriában. Ahhoz, hogy ez a helyzet megváltozzék, a lehető leghamarabb a lehető legszélesebb körű szemléletváltásra van szükség Magyarországon - derült ki egybehangzóan az előadóktól a fórumon.

"A paradigmaváltás szükségszerű, ezért a kormányzat hosszú távú víziót és a Zöld Gazdaság kialakításához szükséges eszközöket is biztosítja. Az állam azonban egymaga nem oldhatja meg a kérdést, nyitottak vagyunk az együttműködésre valamennyi érdekelttel." - mondta előadásában Olajos Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium energia- és klímapolitikai helyettes államtitkára, majd hozzátette: tíz százalék energiát mindenfajta befektetés nélkül megtakaríthatunk csupán odafigyeléssel, és a kormányzat ezt az odafigyelést először saját magán, saját intézményeivel kezdi.

 

A minisztérium 2010. november 15-ig új energiastratégiát dolgoz ki, amelynek fő pillérei az ellátásbiztonság, a versenyképesség, a fenntarthatóság és a gazdaságélénkítés lesznek a társadalmi vita 2011 első negyedévében várható. A Valóságos Kincsesbánya fórumon többek között részt vett a piaci szereplők közül a Philips Hungária Kft., a Budatech Kft., az Oktoklíma Kft., a HGD Kft., az ENIN Kft., az ELMŰ, a Győrszol Kft.; önkormányzati oldalról Győr, Újszilvás, Sándorfalva, Nagyvárad, a szlovákiai Dobfenek; míg a nonprofit szektort mások mellett a Magyar Klaszterek Szövetsége, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége, a Magyar Hőszivattyú Szövetség, a sepsiszentgyörgyi Green Energy Egyesület és a Magyar Ingatlangazdálkodók Szövetsége képviselte.

 

"Hazánk egyik legfontosabb kitörési pontjáról van szó, az ebbe való befektetés biztos megtérülést jelent az ország számára. A kérdés az, hogyan motiválható széles körben a lakosság, hogyan lehet a mindennapok részévé tenni az energiatakarékosságot és a hazai megújuló energiák felhasználását." - fogalmazott Both Ildikó, a fórum ötletgazdája és szervezője. Véleménye szerint erre teremt kiváló lehetőséget a mostani találkozó és a szintén Valóságos Kincsesbánya címmel induló, októbertől a Duna Televízión látható televíziós műsorsorozat, amelyek együttesen a legszélesebb közönséget is megszólítva igyekeznek elősegíteni a szemléletváltást.

 

Forrás: Épülettár.hu


DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.