FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-10-21

XI. Készház és Passzívház Vásár, november 5-7.

Az ÉVOSZ Könnyűszerkezet-építő Szakmai Tagozata immár 11. alkalommal rendezi meg Készház és Passzívház Vásárát november 5-7 között a Novotel Budapest Kongresszusi Központjában.

 

A vásár része a "Zöld Építészeti Napok 2010" rendezvény sorozatnak, amely 2010 november 4-14 között kerül megrendezésre.

 

Célja, hogy bemutassa a MAKÉSZ védjegyes cégek mellett, a készház és passzívház építéshez kapcsolódó témákban a legújabb anyagokat, fejlesztéseket, technológiákat, szolgáltatásokat, finanszírozási lehetőségeket.

 

A Vásáron a készház kivitelezőkön túl, különböző energia takarékos épülethez, passzív és aktív ház építéshez kapcsolódó és szükséges termékek beszállítóinak, forgalmazóinak, kívánunk bemutatkozási lehetőséget biztosítani. Így várjuk gépészeti termékeknek, megújuló energia források forgalmazóinak, solar technológiát kínálóknak, hőszigetelési technológiáknak, korszerű hőszigetelt nyílászárók gyártóinak, tervezőknek, finanszírozóknak, ingatlanforgalmazóknak, energia takarékos világítást forgalmazóknak, épület automatizálásnak, intelligens épületgépészet, belsőépítészet, és más, a családi ház, és kisebb társasházi, intézményi (pl.: óvodák, szoc. otthonok, egészségházak, stb.) épületek létesítéséhez, működtetéséhez szükséges anyagok technológiák forgalmazóinak, vállalkozásoknak, képviselőit.

 

Várjuk továbbá az energia takarékos családi ház, lakás építéshez szükséges szakmai tanácsadással foglalkozókat, tervezőket, belsőépítészeti szolgáltatókat, szaniterek, burkolatok, kapukkal, kerítésekkel, belső és külső világítással, uszoda technikával, kert tervezéssel, kert építéssel, finanszírozással, foglalkoznak, lakásépítési hitelt tudnak kínálni, biztosítást ajánlanak, a lakás berendezéséhez kapcsolódó szórakoztató berendezéseket mutatnak, be, házi szennyvíztisztítót telepítenek, szoba és gyerek bútorokat, konyhabútorokat, házi wellness berendezéseket mutatnak be, családi ház építéséhez ajánlanak telket, stb.

A vásárral a szakmán (építészek, mérnökök) túl, a jövendőbeli építtetőknek, befektetőknek kívánunk a döntéseikhez hiteles segítséget nyújtani!

A vásáron kiemelt téma lesz, a 2011-től várható energia takarékos építkezések, családi ház és energia takarékos lakásfelújítások ösztönzését támogató pályázatok, lakásépítési koncepcióhoz kapcsolódó ajánlatok, ismertetése, és az ezekhez kapcsolódó termékek bemutatása.

Kiemelt megjelenést biztosítunk a MAKÉSZ védjeggyel rendelkező vállalkozásoknak, és a Kiváló Építési Termék díjjal rendelkező termékek forgalmazóinak.. .

 

A VI. Készház Konferencia, valamint az Energia Takarékos Építészeti Konferencia ismét egy időben, egy napon, a vásár a helyszínen kerül megrendezésre. A konferenciára az előző évek tapasztalata alapján minimum 600 építész, mérnök, felhasználó, beruházó, Önkormányzatok képviselője, valamint a szaksajtó részvételére számítunk. Az előadók a hazai szakemberek, és jogszabály alkotók mellett, nemzetközi szakemberek, lesznek, akik tapasztalataikat fogják az érdeklődőkkel megosztani a készház, aktívház és passzívház építés területén.

 

- Ismét kiemelt eseménye lesz a Zöld Építészeti Napoknak a Lakás és Épületenergetikai Érdekegyeztető Tanács soron következő ülése, és az Európai Passzívház Naphoz kapcsolódó épületlátogatások, nemzetközi programok.

 

- A lakás és épület energetika, a megújuló energia források alkalmazása lehet a gazdasági válságból való kilábalás egyik húzó ágazata! Ezért a kiállítás és a konferencia fő üzenete, az épületek energia szükségletének csökkentése, (hőszigetelés) a megújuló, és zöld energia források hasznosítása, Környezetvédelem, (Solar, pellet, stb.) energia felhasználás optimalizálása, ösztönző eszközök, rendszerek (Energia Tanúsítvány), finanszírozások, új pályázati rendszerek, ösztönzők, támogatások!

 

A magánépíttetők, nehezen igazodnak el a döntési mechanizmusokban, így sokszor nem megfelelően hozzák meg döntéseiket. A vásár kiállítóinak elrendezésével, szeretnénk az építtetőknek példát mutatni, hogyan mikor melyik döntést kell meghozni, hogy jó elrendezésű, felesleges kiadásoktól mentes, optimálisan működő, energia takarékos, esetleg passzívház készüljön!


Forrás: MAKÉSZ

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.