FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2010-12-17

Rövidhírek Franciaországból

A CNDB és az UNTEC egy új partneri szerződést ír alá / A ROK-FOR projekt első konferenciáját október 14-én Biarritz-ban tartották

A CNDB és az UNTEC egy új partneri szerződést ír alá

A Fa Fejlesztési Nemzeti Bizottság (CNDB) és az Epítőipari Közgaszdászok Nemzeti Szövetsége (Untec) 2010. oktober 21-én aláírtak egy partnerségi egyezményt a gazdasági és technikai ismeretcsere fejlesztésére. A faanyag igény az építkezésben nő, ezzel párhuzamosan a faépítmények vonatkozó műszaki-gazdasági refrencíák megújulnak. Ebből kifolyólag az UNTEC és a CNDB elérkezettnek látta az időt a kapcsolatuk felélesztésére azért, hogy előnyben részesítsék a két szervezet professzionális találkozásait (egy Faipari referens lesz kinevezve minden területen az Untec tagjai közül). A partnerség arra is fog szolgálni, hogy bevezessenek egy lehetőséget specifikus közgazdasági és műszaki képzésre mely a fára vonatkozó előírások kapacitásst és technológiai ismeretek fejlesztését hivatott segíteni. A két társaság egyaránt alkalmazni fogja az épitőipari fa használatára vonatkozó közgazdasági-műszaki refrenciák fejlesztését és terjesztését.

 

Forrás: Woodsurfer

 

A ROK-FOR projekt nyitó-rendezvényét Biarritz-ban tartották

Több mint 90 ember gyűlt össze a erdőgazdálkodásból, bioenergia részről, valamint a fatermékek gyártói és favázas szerkezetek épitői részéről. A ROK-FOR (Regions of Knowledge for Forestry) koordinációs projekt összehozza az erdő-fa szegmenst europa öt tájáról. Az EU finanszírozásában új partnerkapcsolatokat fog generálni a helyi résztvevőknek úgy, hogy közelíti egymáshoz a gazdasági szereplőket és a helyi know-how-t a természeti és a megújulo erőforrások, mint az erdő, körül. A konferencián mindegyik ROK-FOR régio- Aquitaine és Baszk vidék, Catalúnia, Baden-Würtemberg, Észak Karélia és a horvát/szerb határon működő klaszter - bemutatta a helyi lehetőségeket és kihívásokat, melyekkel találkoznak mialatt fejlesztik a piacuk felvevőképességét. Mivel a megbeszélés központi témája a piaci felvevő képesség volt, a hallgatóságnak lehetősége nyílt, hogy egy rövid betenkintést nyerjen biotermékek, favázas építkezés, és a bioenergia területén folyó spanyol és francia nemzeti kutatások pillanatnyi állapotárol. A megbeszélés folytatásaként helyi munkacsoportokat alakítanak akik megállapítják a helyi kutatások sorrendbe állítását és a kutatási menetrend megszerkesztését. Ezután a helyi menetrendek csoportosítva lesznek azért, hogy összehangolt akció programot vezessenek be a projekt összes régiója között. A Biarritz-i konferencia újra motiválta a jelenlévő régiókat és következő lépésként a jó gyakorlatok (best practices) megosztására közös műhelyt alakítanak ami 2011 február elején találkozik Freiburg-ban, Németországban.

Forrás: Woodsurfer


Fordítás: Zilai József
honlap:
CATHILD Industries

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

Grube Kft

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Forestinvest.hu

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.