FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-02-16

Új Velux árnyékolók, tervező Karim Rashid

A VELUX Cégcsoport ismét egy világhírű formatervezővel, ezúttal Karim Rashiddal kötött együttműködést, mégpedig egy egyedi árnyékoló kollekció megtervezésére.

A cég tavaly mutatta be a VELUX fénycsatorna by Lovegrove termékét, melyet Ross Lovegrove sztárdizájner tervezett, és amelyet Magyar Formatervezési Díjjal is kitüntettek.

 

Karim Rashid egyedi motívumok és színek (pink, neonsárga és metálszínek) felhasználásával teremtette meg a csak rá jellemző összhatást, így a rolók nem egyszerűen a fény kizárását szolgáló eszközként, hanem egyfajta művészeti alkotásként dekorálják a lakást. A virágmotívumokkal, illetve digitális, absztrakt alakzatokkal díszített árnyékolók a formatervezett alumínium sínek segítségével a VELUX tetőtéri ablakokra pillanatok alatt, könnyedén felszerelhetők, így minden nehézség nélkül különleges hatást érhetünk el a belső terekben. Az exkluzív termékek VELUX árnyékoló kollekció by Karim Rashid néven Európa-szerte kaphatók lesznek.

Az együttműködéssel kapcsolatban a dizájner elmondta: "Örömmel tettem eleget a VELUX Cégcsoport felkérésének, hiszen számomra mindig is fontos volt, hogy egy termék vizuális megjelenése és funkciója tökéletes összhangban álljon egymással - ehhez pedig kiváló keretet adott a közös munka. Az árnyékolók tervezése során olyan új mintákat szerettem volna alkotni, melyek a mai otthonokba egyfajta digitális jelleget csempésznek. Ugyanakkor azt is elsődleges célnak tekintettem, hogy az emberek ne csak szükséges belsőépítészeti elemként tekintsenek a termékre, hanem egyúttal dizájnalkotásként is, mely a belső teret szebbé teszi, és meghatározza az enteriőr stílusát is".

"Büszkék vagyunk arra, hogy már második alkalommal dolgozhatunk együtt neves dizájnerrel. A Ross Lovegrove-val megvalósult közös munka sikere alapján bízom benne, hogy a Karim Rashid által kidolgozott dizájn is legalább annyira népszerű lesz mind a szakma képviselői, mind vásárlóink körében, mint amilyen a Velux fénycsatorna by Lovegrove volt" - mondta Őz Beáta, a Velux Magyarország Kft. értékesítő vállalatának ügyvezetője.

 

A VELUX Magyarország Kft.-ről

A VELUX az építőanyag-ipar egyik vezető világmárkája és vállalata, amely kínálatát közel 40 országban értékesíti. A cégcsoport 11 országban rendelkezik gyártóegységekkel, közöttük Magyarországon, Fertődön, amely a régió egyik legnagyobb munkaadója. A VELUX Magyarország Kft. 1986 óta van jelen a hazai piacon - a 200 legnagyobb profitú vállalat egyike. Piacvezetőként élen jár az innovatív, ugyanakkor energiatakarékos és környezetbarát termékek bevezetése terén. A cég célja, hogy termékeivel - melyek a tetőn keresztül természetes fénnyel és friss levegővel látják el az épületeket - minőségi lakóterek és munkahelyek jöjjenek létre, újításain keresztül lehetővé téve azok energiagazdaságos kialakítását is. 2010-ben a VELUX márka harmadik alkalommal nyerte el az üzleti kommunikáció egyik legrangosabb elismerésének számító Business Superbrands díjat. Az elismeréssel azokat a márkákat tüntetik ki, amelyek joggal szolgálnak rá a vásárlók és az üzleti partnerek bizalmára.

 

Forrás: Kisalföld




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.