FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-06-02

Vidám dallamok és csilingelő nevetés az erdőben

Az Ipoly Erdő Zrt. második alkalommal rendezte meg a Dalol a Naszály Kórustalálkozót, 2011. május 20-án. A nagy sikerű programon, amely a Váci Erdészet területén, a Katalinpusztai Kiránduló Központban zajlott, idén kétszázan vettek részt.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

Az éneklés és a természet szeretete sokunkat összeköt. Idén nyolc általános iskolai kórus, a szendehelyi óvodások és a Felnőtt kórus Rádról gondolták úgy, hogy megajándékozzák egymást és az erdőt csodálatos dalaikkal. A Gyadai-réten még a legkisebbek is néma csendben hallgatták a madarak énekét, majd mindannyian dalra fakadtak - mesélték a szervezők.

 

A programok reggel kezdődtek. Az épülő Katalinpusztai Kiránduló Központ előtti tisztáson, a tanösvények kezdőpontjánál izgatottan gyülekeztek a csoportok, majd egy-egy erdész vezetésével erdőismereti sétát tettek a tanösvényen. A túra nem titkolt célja, az erdőgazdálkodás élőhely megőrző- és természetvédelmi tevékenységének megismertetése, valamint a gyerekek környezettudatosságra nevelése, erdőszeretetének erősítése volt.

A kórustalálkozót Dobó István, a Váci Erdészet vezetője nyitotta meg. Szavai után csilingelő dallamok töltötték be az erdőt. A II. Dalol a Naszály Kórustalálkozóra a természet kincseiről szóló dalokkal készültek a résztvevők. Az énekek erdőkről, fákról, forrásokról, erdei állatokról és a természet szeretetéről szóltak. Az erdei koncertterem színpadán mosolyogva váltották egymást a kórusok. Az esemény házigazdái Nábelek Anita előadóművész és Lengyel László az Ipoly Erdő Zrt. közönségkapcsolati vezetője voltak. A nóták után a nevetésé volt a főszerep. Kicsik és nagyok rengeteget kacagtak az "Óriások pihenőjében" rendezett játékok során. A résztvevők elárulták, hogy a feladatok közben számos ismerettel gazdagodtak, hiszen ezen a napon minden, még a játékok is az erdőről, a természet szeretetéről szóltak.

 

A legkisebbek színezhettek, de voltak még ismeretterjesztő memória játékok és kirakók; vadles játék, babzsák dobálás is. Az apróságok nem tértek haza üres kézzel a II. Dalol a Naszály Kórustalálkozóról, az emléklapok, könyvjelzők és emlékmedálok mellett hazavihették saját készítésű emlékeiket: rongybabákat, csipeszmadárkákat és magmandálakat.

Az erdészek a korgó gyomrokra is gondoltak. A játékok közepette minden résztvevő meguzsonnázott az "erdei falatozás" során. A finom uzsonna az "erdészek tarisznyájából" a kicsik és nagyok hasába került, így bőven maradt még energiájuk játszani, nevetni, élvezni a természetet, a nap melengető sugarait.

- A rendezvény idén is remekül sikerült. A sok mosolygó arc erőt adhat mindannyiunknak a további munkánk során. Reméljük, hogy a hagyomány jövőre is folytatódik, és harmadszorra is meghálálhatjuk dalainkkal az erdőnknek, és minden lakójának azt a sok örömöt, amivel egész évben megajándékoznak minket - értékelték a II. Dalol a Naszály Kórustalálkozót a szervezők.

 


Forrás: Ipoly Erdő Zrt.

 

 

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.