FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-06-27

Energiatakarékosság a topon

Európa legmagasabban fekvő passzív háza, az új, alpesi menedékház, a 2.154m magasan található Schiestl-ház a Hochschwab tetején, Stájerországban, mely elnyerte az Energy Globe első díját.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

Az Internorm EDITION passzívház ablakai jelentősen hozzájárultak ehhez az első passzívház minőségben kivitelezett menedékházhoz, mely energiatakarékos épületként a legmagasabb ökológiai követelményeknek is megfelel.

Egyedülálló hőtechnikai értékeket értek el a speciális üvegezéssel!

A 4-szeres üvegezésű Internorm Edition passzívház ablak: Uw = 0,68 W/m2K (!) hőszigetelési értéket ér el.

A műanyag ablakok terén felmutatott, egyedülálló kompetenciája mellett az Internom az alacsony energiafelhasználású és passzívházak területén is Európa No. 1 ablakmárkája fa/alu termékeivel. Az Internorm több mint tíz éve fejleszt és gyárt kiemelkedő minőségű fa/alu ablakokat és ajtókat, melyek Európa-szerte iránymutatónak számítanak, és a darmstadti passzívház intézet tanúsítványával rendelkeznek.

 

A természetes első választás kifizetődik

Az ablakmegoldások maradandó értékű beszerzések. Ezért a minőségtudatos házépítőknek és felújítóknak ügyelniük kell a márka által garantált biztonságra. Ugyanis csak a márkás ablakok tartják meg hosszú távú ígéreteiket a méretpontos és egyedi igényekre szabott ablak- ill. energiatakarékossági megoldások tekintetében. Hőszigetelő, gazdaságos és környezettudatos, mint az Internorm EDITION és EDITION 4 passzívház ablakok.

 

Passzívház ablakok - a legenergiatakarékosabb befektetés

Az EDITION az időjárásálló alumínium, a kiválóan szigetelő termohab (HFCKW-, HFKW- és FKW-mentes) és a kellemes fa különleges alapanyag-kombinációjából áll. Az U-érték ezáltal döntően javul, ezért az EDITION speciális üvegezéssel (Ug = 0,5 W/m2K) eléri a szenzációs, egyedülálló Uw = 0,68 W/m2K (!) hőszigetelési értéket. Az EDITION így kedvező izoterm görbét, tökéletes energiafelhasználást biztosít, így minden alacsony energiafelhasználású és passzívházhoz optimálisan felhasználható, plusz a darmstadti Passzívház Intézet tanúsítványával is rendelkezik. Három design változatban és egyedülálló termékválasztékban minden építészeti kívánságnak eleget tesz a passzívházak esetében is. Az EDITION4 fa/alu ablak nemcsak passzívházba építhető, hanem négyféleképpen is véd: a kiváló hő- és hangszigetelés mellett ez a kapcsolt szárnyú ablak egyben árnyékoló funkciót is betölt, és betekintés elleni védelmet is nyújt. Ez utóbbiakat választhatóan reluxa, pliszé vagy duett formájában, az üvegek közé integrálva biztosítja. Ezzel a forradalmi technológiájú, kapcsolt szárnyú ablakkal a házépítők és felújítók nemcsak a fűtési szezonban csökkentik tartósan az energiaköltségeket. Az integrált árnyékolónak köszönhetően a szobák nyári túlmelegedése is hatékonyan elkerülhető. Ezáltal a belső terek hűtésének energiaköltségei is csökkennek. A különféle árnyékoló változatok segítségével akár 100%-os sötétítés is megvalósítható.

 

Szabadalmaztatott innováció

Az EDITION szabadalmaztatott üvegezési technikája (a szigetelőüveg összeragasztása az ablakszárnnyal, hasonlóan az autóipari technológiához) nagyobb szárnystabilitást és ezáltal hosszú távon kényelmes működtetést biztosít. A rejtett vasalatoknak és vízkivezetésnek, a design záróelemeknek (a falc területén is), a nemesacél jellegű vasalatoknak, valamint a hozzá illő kilincs-designnak köszönhetően ez a fa/alu ablak jól kidolgozott megjelenést kínál.

 

Passzívház ablakok

A passzívház elnevezés onnan ered, hogy az ablakon beeső napsugárzás, valamint a készülékek és a lakók hőleadásából származó hő passzív felhasználása lényegében elegendő az épület kellemes belső hőmérsékletének biztosítására a fűtési szezonban. Az ablakok fontos szerepet játszanak a passzívházakban, mivel egyrészt passzív szolár energiát nyernek, másrészt minimalizálják a hőátadás miatti hőveszteséget. A passzívház ablakok különösen pozitív konstrukciós jellemzője a csekély hőmérséklet-gradiens az ablakfelület és a szobahőmérséklet között. A passzívházak kiemelkedő hőszigetelésű ablakok nélkül nem valósíthatók meg. A passzívház ablakoknak 0,8 W/m2K alatti Uw értékkel kell rendelkezniük Ug = 0,7 W/m2K üvegezésnél és 50 %-os g-értéknél. Ehhez gáztöltésű, 3-rétegű üvegezésre és hőszigetelő bevonatra van szükség, valamint kiemelkedő hőszigetelésű tokra és optimált beépítésre. Passzívház tanúsítással (Dr. Feist, Passzívház Intézet Darmstadt) rendelkező építőelemként az Internorm EDITION passiv és EDITION4 passiv modelleket, valamint fix üvegezésű elemeket kínál.

 

Passzívház ajtók

Az Internorm által kínált SELECTION fa/alu ajtó, egy passzívház tanúsítvánnyal rendelkező házbejárati ajtó, abszolút energiazseni. A beépített ajtó hőszigetelési értéke eléri a kitűnő 0,79 W/m2K U-értéket (a darmstandti Passzívház Intézet munkatársa, Dr. Feist szerint). A SELECTION különleges, fa, termohab és alumínium alapanyag-kombinációs konstrukcióból áll. Az életteli fa nyersanyag a meleg és a kényelem szimbóluma. A fa szél és időjárás elleni védelme érdekében a külső oldalon alumínium orítás található. Ez a kombináció rendkívül könnyen kezelhető, és sokféle színben kapható.

Az Internorm azonban nem kész egyenajtókat kínál ügyfeleinek. Minden ügyfél személyes elképzeléseinek megfelelően állíthatja össze a kívánt ajtót. Lehet szó speciális méretelképzelésekről, kedvenc színekről, szigetelő- vagy díszüvegről, de még a kilincsek és biztonsági garnitúrák is testre szabottak lehetnek, így az Internorm pontosan olyan ajtót készít, amilyet az ügyfél kíván.

Forrás: PasszívházMagazin

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.