FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-07-04

Megnyílt a STÉG a Duna Tanösvényen

Idén nyáron új, kiülős hely nyílt Budapesten. A STÉG a Belgrád rakparton áll, a nemzetközi hajóállomáson. Bárki végigdőlhet a növényekkel körbevett óriási nyugágyon, nézheti a hajókat, dolgozhat a laptopján, vagy társasjátékozhat a barátaival közvetlenül a víz mellett.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

A STÉG másik különlegessége, hogy teljesen ingyenes. Nem árulnak semmit, így nem is tessékelik ki a vendéget, ha még egy szódát sem rendel. A STÉG a Duna Tanösvény nevű rendhagyó sétaútvonal egyik állomása.

 

A Margit híd és a Petőfi híd között a budapesti Duna-parton egy rendhagyó sétatúra útvonal várja a városlakókat és a turistákat. A 13 állomáson fiatal kortárs képzőművészek, grafikusok, fotósok, street art művészek, építészek munkái mesélik el a Duna történetét, jelenét és elképzelt jövőjét. A tanösvény közepén, a Belgrád rakparton, a nemzetközi hajóállomáson áll a STÉG, amelyet Varga Dávid tervezett. A fiatal építész elképzeléseit a VaLyo (Város és folyó) csoport valósította meg. "Kézzelfogható dolgokat szeretnénk csinálni. Látványtervek helyett élményt akarunk adni az embereknek, hogy érezzék a folyót. A STÉG egy példa arra, milyen lehetne a budapesti Duna-part. Ezen, az úttól hermetikusan elzárt területen nincs zaj és por, viszont gyönyörű a kilátás és érezni lehet a Dunát. A nyitva tartás alatt bárki lejöhet, a vízparton uzsonnázhat, napozhat, olvashat, játszhat, internetezhet. A lényeg, hogy vegyék újra birtokba a folyópartot"- mondta Tömör Miklós, a Duna Tanösvény projektvezetője.

A VaLyo Csoport tagjai és az önkéntesek fából építették meg a STÉG bútorait, a hatalmas nyugágyat és a színes korlátokat. "A fa természetközeli jellege és műszaki tulajdonságai is alátámasztják a vízzel való harmóniát. Nem véletlen, hogy a régi dunai uszodák is fából készültek. Nagyon örülök, hogy egyre több kezdeményezés indul a Duna-part közösségi használatára. Remélem, hogy egy trendnek vagyunk tanúi, és a jövőben egyre több vízparti terasz, kikötő és stég készül majd, amelyekről együtt nézhetjük a vizet" - mondta Varsányi Tibor, a projektet támogató Jaf Holz Ungarn ügyvezető igazgatója.

A STÉG csak egyetlen izgalmas állomás a Duna Tanösvényen (video). Az infopontokon közlekedési táblákra emlékeztető tárgyak állnak, amelyek a Duna élővilágáról, az egykori fauszodákról, a folyó legendáiról mesélnek. Az okostelefonnal érkezők még többet megtudhatnak, ha betöltik a Duna Tanösvényt, és használják a táblákon lévő QR-kódokat. A Duna Tanösvény és a STÉG október 3-ig várja az érdeklődőket. Az alkotók többször tartanak majd ingyenes, vezetett túrákat, a STÉG-re pedig beszélgetéseket, kisebb koncerteket, filmvetítéseket terveznek.

A programokról a Duna Tanösvény honlapján és Facebook-oldalán lehet olvasni. A Duna Tanösvény a Külügyminisztérium támogatásával valósult meg.

 

Támogatók:

EU 2011, Mahart Passnave, PLACCC Fesztivál, Jaf Holz Ungarn, AR Legio, Duna Múzeum, Oázis Kertészet

Forrás: Vásony Nóra - JAF HOLZ marketing partner

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.