FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-07-05

SUSAN: Dél-Afrikai Regionális Üzleti Hálózat

Afrikának a Szaharától délebbre fekvő régiójára a HITA (mely az ITDH feladatait átvette) szervezi ezt a Hálózatot, melyben díjmentesen részt lehet venni.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

Az ITDH feladatait a HITA (Hungarian Investment and Trade Agency) vette át. Magyar neve: Nemzeti Külgazdasági Hivatal, honlapja: www.hita.hu.

Dr. Mészáros Kálmán látja el augusztus elejétől Pretoriában a HITA képviseletet. Tevékenysége nem csak a Dél-afrikai Köztársaságra, hanem a Szaharától délre eső, teljes Dél-Afrika régióra ki fog terjedni. Ezért kezdeményezte a SUSAN-t (Sub-Saharan Business Network), a Dél-Afrikai Regionális Üzleti Hálózat létrehozását.

 

A SUSAN fő célja:

.Üzleti és befektetési kapcsolatok erősítése a magyar és a régió üzleti körei közt, különös tekintettel a KKV szektorra

 

A Hálózat fő szolgáltatásai a tagok részére:

.A tagok automatikusan Meghívást kapnak a Hálózat üzleti rendezvényeire: szektorális, szubszektorális, regionális, szubregionális web/video konferenciák, szakmai fórumok, üzletember találkozók (előreláthatólag évente 3 - 4 rendezvényre)

.A hálózaton keresztül a tagok folyamatosan üzleti ajánlatot küldhetnek, kérhetnek, partner kapcsolatot létesíthetnek

 

Az Üzleti Hálózat lényege és struktúrája: olyan folyamatosan feltöltődő e-mail hálózat, amely egyrészt a régió iránt érdeklődő magyar vállalkozásokat, szervezeteket, másrészt a dél-afrikai régióban kialakításra kerülő Üzleti Fórumokat (pl. Dél-Afrika-Magyarország Üzleti Fórum) fogja össze (ezek hasonló módon a Magyarország és a környéke iránt érdeklődő helyi vállalkozásokat, szervezeteket tartalmazzák).

SUSAN főszervezője: HITA / HITA pretoriai képviselője; fő feladatai: hálózat kialakítása, bővítése, tagok folyamatos regisztrációja és tájékoztatása; folyamatos üzleti és partner keresési közvetítés; a hálózat éves munkatervének kialakítása; az üzleti rendezvények, találkozók programjainak elkészítése és azok lebonyolítása.

Az országos Üzleti Hálózatok társ-szervezői: HITA / HITA pretoriai képviselője és országonként az érdekelt üzleti promóciós szervezetek, kamarák; fő feladatai: közreműködés a hálózat kialakításában, bővítésében, a rendezvények programjának kialakításában és lebonyolításában, valamint a partner közvetítésben.

Támogatók: érdekelt szervezetek, vállalkozások, vállalkozók; fő hozzájárulása:  a hálózat működésének elősegítése, könnyítése; a hálózat díjkiosztásánál díjak felajánlása

A tagság ingyenes, regisztráció és további információk az alábbi kontaktpontokon: dora.demeter@hita.hu; kalman.meszaros.dr@gmail.com

 


 

A hírt itt azért tettük közzé, mert a térségben több trópusi fában gazdag ország is van és könnyen lehet hogy az e terméket importáló magyar vállalkozásoknak segítségére lehet a SUSAN-ban tagnak lenni. Ugyanakkor magyar fatermék, bútor és hasonlók exportja is szóba jöhet, amiben szintén segíthet ez a hálózat. (A SUSAN-nak eddig 202 magyar cég a tagja.)

 

Itt pedig elérhető Afrikával kapcsolatban egy nemzetközi tanácsadó cég közelmúltban készült elemzése. Afrikát Kína és India után gazdaságilag a legperspektivikusabb régiónak tartják a következő években.

Forrás: Mészáros Kálmán,
Szerkesztette: MM

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.