FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-07-07

Erdőtűz Oroszország távol-keleti részén, Szibériában

Erdőtűz dúl Szibéria hatalmas erdőségeiben, ami a múlt évben tapasztalt igen nagy szárazság következménye lehet, és ami tucatnyi emberáldozatot követel, és Oroszországot arra kényszeríti, hogy gabonaexportját felfüggessze.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


A Katasztrófaelhárítási Minisztérium nemzetközi hírhálón közzétett vasárnapi nyilatkozata szerint kereken százezer hektár erdő kapott lángra, főleg a Távol- Keleten, valamint az olajban gazdag szibériai térségben, a Hanti-Mansi Autonóm Területen és környékén.

Oroszország európai részén, az ország mezőgazdasági területén tűzvészt nem tapasztaltak, ám a hatóságok attól tartanak, hogy a helyzet romolhat, ha a száraz időjárás továbbra is fennmarad.

A múlt év nyarán tapasztalt rekordnak számító hőhullám az orosz hatóságot arra kényszerítette, hogy a keletkezett tőzeg- és erdőtűz ellen küzdjön, ami az ország termésének negyedét tönkretette, több tíz halálos áldozatot követelve, és Moszkvát veszélyes, savas füsttel vette körül.

Úgy vélik, több száz halálos áldozattal járt a múlt évi tikkasztó hőség, ám Oroszország vezető meteorológusai úgy vélik, az idén valószínűleg nem ismétlődik meg a tavalyi helyzet.

Az elmúlt hónapban az orosz elnök, Dimitrij Medvegyev utasította a hatóságot, hogy tegyen meg minden intézkedést a múlt évihez hasonló katasztrófális tűzvész megakadályozására, mivel környezetvédők az eset megismétlődhetőségére emlékeztetnek.

A becslések az Európai Unió gabonatermésének csökkenésére figyelmeztetnek. A múlt héten szakértők közzétételéből ismétcsak az derül ki, hogy a már 1 hónap óta tartó aszálytól szenved a gabona, és úgy tűnik, hogy a száraz időszak tovább folytatódik.

Oroszország hivatalos ezévi előrejelzése szerint 85-90 millió tonna gabonára számítanak. Összehasonlításképpen: 2010-ben 61 millió tonna termett, 2009-ben 97 millió tonna és 2008-ban 108 millió tonna.

 

Forrás: EnergyEnviro
Szakfordítás:
Ternóczi Endre - okl. erdőmérnök honlap: Poliglott Szakfordítói Iroda

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.