FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-07-08

Minősített Passzívház Tervező képzés ősszel

A nagy érdeklődés miatt ismét megrendezik a Minősített Passzívház Tervező tanfolyamot 2011 őszén, Budapesten és Pécsen.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

A darmstadti Passivhaus Insitut - az Európai Unió támogatásával - a költséghatékony és kiváló minőségű passzívházak tervezéséhez és építéséhez szükséges információkat tartalmazó tananyag-csomagot fejlesztett ki. Ennek segítségével a magyar tervezők is elsajátíthatják azokat a tudnivalókat, melyekkel sikeres eredményeket érhetnek el a passzívházak és a különösen alacsony energiafelhasználású épületek tervezése és megvalósítása során.

A tíznapos tanfolyam modulrendszerű, a modulok egyenként is látogathatóak. Az utolsó nap a Passivhaus Insitut által megrendezésre kerülő nemzetközi vizsgára készít fel, melyen a sikeres részvevők elnyerhetik a Minősített Passzívház Tervező címet. Az építész és a mérnöki kamarák kreditpontokkal is elismerik a tanfolyamon történő részvételt.

A sikeresen vizsgázott tervezők elérhetőségeit feltünteti a www.passzivhaztervezo-oktatas.com című honlap, ugyanakkor felkerülnek a www.passivhausplaner.eu című nemzetközi adatbázisba is.

 

Építészeken kívül más szakterületek munkatársainak is hasznos a tanfolyam: épületgépészek, építőmérnökök, épület energetikusok, kivitelezők, önkormányzati dolgozók számára is. Fontos tudásra tehetnek szert mindazok, akiknek segíti a tevékenységét a tanfolyam, mert passzívházak, vagy egyéb rendkívül energia hatékony épületek megvalósításában vagy az ilyen színvonalú felújításában vállalnak szerepet.

 

A tanfolyamot a gödöllői Szent István Egyetem továbbképzési programjának részévé tette, amelynek keretében államvizsga után másoddiploma is szerezhető passzívház tervező szakmérnök címmel.

 

A tanfolyam látogatásához tervezői alapismeretek szükségesek. Az oktatás során szó esik röviden az alapismeretekről, azonban a megszokottól eltérő sajátosságok kerülnek kiemelésre és elmélyítésre. Sok szakképzet technikus is sikeresen elvégezte már a tanfolyamot, sőt aki nem rendelkezik Magyarországon tervezői jogosultsággal, az a Minősített Passzívház Tanácsadó címet is elnyerheti.

Bővebb információ, aktuális helyszínek és időpontok: www.passzivhaztervezo-oktatas.com

Forrás: koos.hu

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.