FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-07-08

Lendületben a Hello Wood

Zsúfolt első nappal indult az egyetemeket egyesítő kreatív fesztivál. Videós beszámolóval tudósítunk a csórompusztai Hello Woodról.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

Szerdán indult el a Hello Wood Fesztivál, ami a 2010-ben megrendezett faépítészeti alkotóhét felturbózott utódja. Kilenc hazai és határon túli egyetemről érkeztek résztvevők a Veszprém megyei Csórompusztára, ahol az előző hét DEMO Wood gyerektáborának eredményeként már egy kész alkotás, egy óriási elszabadult mókuskerék várta a hallgatókat és a csoportvezetőket.

 

Hello Wood 2011 - az elso nap

Kezdésként a szervezők tartottak köszöntőt: az Újirány csoporttól Pozsár Péter, a MOME line - design műhelytől pedig Bakos Maxim tartott eligazítást. Az első nap az ismerkedéssel és a terep bejárásával telt, amelyben Pécsi Erika házigazda volt a fesztiválozók segítségére. Szó esett Csórom István várkapitányról, aki a földet Mátyás királytól kapta és elsőként fallal körülvett magtárat épített rá, valamint a közeli templom különleges tájolásáról, amelynek köszönhetően a naplemente után még percekig fényben fürdik a templom tornya.

Míg a tavalyi fesztiválon komoly diplomáciai feladatnak tűnt a csapatok beosztása, idén a partnerintézmények megnövekedett létszáma miatt a vegyes teamek villámgyorsan összeálltak. Nemcsak faépítészeti workshop szerepel a programban, az installációk építésével párhuzamosan a tipográfus csapatok egy-egy kilométer papírból dolgoznak és filmes csapatok forgatnak majd a helyszínen. Este, miután a csapatok belefáradtak az ötletelésbe, a magtár falára vetített filmmel, a Tits & Clits duó zenéivel és finom háziborral zárhatták a napot. Szemmel láthatólag mindenki türelmetlen, holnap reggel már a fűrészek, tollak, kamerák is előkerülnek és megkezdődik az önfeledt munka.

Forrás: hg.hu

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.