FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-07-11

Díjazták az innovátorokat Győrben

A Széchenyi Egyetemen adták át Nyugat-Dunántúli Pannon Novum Regionális Innovációs Díjakat. Ifjúsági kategória - 2D vonalkódos rendszer, rönk és fűrészáru felvétel és feldolgozás mobiltelefonnal. Vállalkozási kategória - VitalWOOD matraccsalád, fa spirálrugókkal.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

Ifjúsági kategória

2D vonalkódos rendszer, rönk és fűrészáru felvétel és feldolgozás mobiltelefonnal

A pályázó, Sismándy Kiss Ferenc doktorandusz (NymE, FMK, Fa-és Papíripari technológiák Intézet) a dr. Gerencsér Kinga egyetemi docens és Tóth Béla Ákos, a CGPI Kft. erdészeti üzletág vezetője által vezetett kutatói csapat tagjaként arra a kérdésre kereste a választ, hogy miként lehetne könnyebbé tenni a fűrészáru felvételét a fűrészüzemekben, amelyek többségében ezt még mindig hagyományos módon, papír ceruzával végzik. E mellett a köbözés egyenkénti, számológépes bevitelét is modernebb módszerrel gondolták felváltani. Az említett időigényes munkát egy mobiltelefonba épített program használatával tudták rövidebbé és könnyebbé tenni.

A felvett adatokról Zebra P4T világelső Thermal Transfer Bluetooth akkumulátorról működtethető mobil hőnyomtatóval lehet címkét nyomtatni, A nyomtatás egy mobiltelefonról kezdeményezhető, Bluetooth kapcsolaton keresztül.

A dekódolást elvégezhető egy kamerás mobiltelefon segítségével (2 megapixel-től), vagy speciálisan erre a célra kifejlesztett ipari PDA-ba integrált olvasóval.

A dekódolt adatokat a mobiltelefon segítségével lehet feltölteni egy weboldalra. CSV. formátumban, Excel-ben tölthetjük le az oldalról, felhasználó név dátum és idő szerint rendezve.

A fejlesztésről szólva dr. Gerencsér Kinga (lásd lenti videónkat) elárulta: a találmány a FAGOSZ konferencián és az üzemvezetők köreiben is sikert aratott, a lensi INNOVACT pályázaton pedig az ezer pályaműt felsorakoztató mezőnyben a legjobb húsz közé jutott.

FATÁJ kiegészítés: a rendszer rövid video-bemutatója itt érhető el.

VitalWOOD matraccsalád

A bősárkányi Bio-Textima Ipari és Kereskedelmi Kft. által kifejlesztett VitalWOOD matraccsalád a világon egyedüliként fémmentes szerkezeti kialakításban kínálja a fém spirálrugós ágybetétek anatómiai kényelmét!

A matraccsalád legfontosabb ismérve az, hogy a matracmagban az évszázadok óta alkalmazott fém rugózatot a gőzölt, tömörített bükkfából készített spirálrugók váltják, amelyek fémből készült társaikkal ellentétben terhelés után 100 százalékban visszanyerik alakjukat, mintegy háromszor hosszabb élettartamot garantálva minimum 30 évig teljes értékű megoldást jelentenek, és nem utolsó sorban használat közben kiiktatnak minden olyan zavaró tényezőt (hanghatások, elektroszmog felerősítése, stb.), amelyek egy fémrugós matracnál jelentkezhetnek.

Az energiatárolós fa spirálrugók mindezen páratlan tulajdonságai az egyedi alapanyag-használattal és szerkezeti felépítéssel párosulva egy minden szempontból tökéletes fekhelyet eredményeztek.

Vörös Gábor kereskedelmi vezető elmondása szerint (lásd videónkat) a termék piaci áttörése a 2011-es kölni vásáron történt meg, ahol a cég matraccsaládja fődíjat nyert!


(Második riport, kezdése 1'40")

Forrás: PannonNovum; Kisalföld

Kapcsólódó írásaink:
15. Innovact Fórum - magyar faipari innováció sikere (2011-04-07)
Tarolt a magyar farugós matrac a kölni bútoripari kiállításon (2011-02-17)

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.