FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-07-20

Gördeszkázható lakást épít az Etnies főnök

Pierre-André Senizergues a deszkás cipőket és cuccokat forgalmazó Etnies és más egyéb boardos márkák tulajdonosa, aki korábban maga is profi gördeszkás volt megunta jelenlegi otthonát, költözik és új házat terveztet magának.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

Olyan kérót, ami minden deszkás álma: 100%-ban begördeszkázható: nincsenek derékszögek, sarkok, csak ívek, félcsövek, teljescsövek, rámpák és mindezt úgy, hogy a lakás közben élhető marad és nem alakul át teljesen játszótérré.

A 200 m2-es ház megtervezésével Gil Le Bon Delapointe dizájnert és Francois Perrin építészt bízta meg. A szakemberek komolyan vették a feladatot és nem csak papírra vetett skiccek és 3D animációk készültek, hanem teljesen rágyógyultak a kihívásra és mint egy nagyobb projekt esetén elkészítették a ház méretarányos íróasztalra helyezhető, körbejárható makettjét, sőt ennél is tovább mentek!

Tökéleteset akartak alkotni, így nem csak az élhető terekre, arányokra, formákra kellett összpontosítaniuk, hanem használhatóságra, azaz, hogy az enteriőr megfeleljen az eredeti célnak, azaz teljes egészében gördeszkázható legyen. Nem vicceltek és a megbízó sem bánt szűkmarkúan a büdzsével, így a cél érdekében elkészítették a ház 68 m2-es modelljét, egyik helyiségét. Majd az Etnies Pro Team (Kyle Leeper, Jose Rojo, Tyler Bledsoe and Willow) kapta azt a megtiszteltetést, hogy rászabadulhattak, felavathatták, begurulhatták a falakat.

A ház belseje a beltéri gördeszka rámpákhoz hasonlóan többrétegű furnérlemezből készült. A mindkét oldalon íves falakra, vagy akár a plafonra, mint egy teljes csőre fel lehet száguldani vagy félúton visszafordulni. A belső teret további kisebb rámpák és korlátok színesítik, hogy hosszabb idő után se váljon unalmassá a "pálya".

A bútorok, berendezések is a funkcióhoz alkalmazkodnak. A falba épített kanapé, melynek szélét vasalat védi, hogy a deszkát keresztbepakolva végigcsúszhassunk, csakúgy, mint a konyhabútor és a mosogató esetében.

A pazar deszkás ház a malibui Las Flores Canyon tetejére épül, Pierre-André pedig várhatóan jövőre cuccolhat be, ha minden a terv szerint halad.

Forrás: PazarCuccok

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.