FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-07-21

AKE - Fél évszázados tapasztalattal

Az AKE 50 éves fennállását számos termékújdonsággal ünnepelte a Ligna Hannoveren. Megújult szerszámkínálatukban a fél évszázados szakmai tapasztalatukat kamatoztatták, mely megmutatkozott az anyagok használatában és a komplex szolgáltatásnyújtásban egyaránt.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

A hangsúlyt az anyagtakarékos, de egyben minőségi megmunkálásra helyezték. Fejlesztéseik közül legfontosabb termékek a Harmony marófejek, a zajcsökkentett, illetve a különböző bevonatokkal ellátott körfűrészlapok.

 

Az AKE Harmony system marószerszám a kiváló felületi minőséget és alacsony karbantartási költséget biztosít az élmegmunkáláshoz. A speciális szögbe álló gyémánt vágóélekből egy forgácsolási síkban több él dolgozik egyszerre. Az anyagba belépéskor az élek nyírással metszik ki a forgácsolandó anyagot, ezáltal biztosítva kitűnő felületi minőséget és a hosszú élettartamot a fogak számára. A Harmony speciálisan jó felületi minőséget követelő lézeres élzáró gépek élmarójához is használható, hiszen az élmaráskor nem sérül a lapanyag felülete. A szerszám finoman lemetszi a nagy ellenálló képességgel bíró, sokszor rideg felületi réteget, elkerülve az apróbb kitöredezéseket is. A gyémántlapkák keménysége pedig garantálja a marószerszám hosszú élettartamát.

Az AKE zajcsökkentett körfűrészlapjainál a legújabb gyártási technológiát ötvözi a legnagyobb pontossággal. A lapcsalád két kiemelkedő típusa a Melody és a Soundstar. Az AKE Melody körfűrészek új generációjánál a már korábban is alkalmazott lézerrel készülő V alakú feszültségmentesítő hornyok mellett további zajcsökkentés céljából egyes fogak hátlapján speciális geometriájú bemetszéseket használnak. Az élkörön nagy sebességgel mozgó fogaknál ezáltal a légáram megtörik, ami csendesebb lapfutást eredményez.

Az AKE Sondstar körfűrészlapok esetében változó élszöget alkalmaznak az egymást követő fogaknál. A zaj- és a rezgéscsökkentés érdekében a feszültségmentesítő hornyokba rézmagot helyeztek el. A sárgaréz azon tulajdonságát használják ki ebben az esetben, hogy lényegesen eltérő hőtágulási tényezővel rendelkezik, mint az acél szerszámtest. A rézbetétek pontosabb lapfutást biztosítanak a lapnak, így azok futása kiegyensúlyozottabbá válik, ami csendesebbé teszi a fűrészlapot.

 

A szerszámok különböző bevonattal való ellátása nem új keletű technológia. A speciális bevonatok javíthatják az éltartósságot, nagyobb hőállóságot biztosíthatnak, illetve megakadályozhatják, hogy a fűrészpor ráégjen a lapka mögött a szerszámtestre. Az AKE legújabb fejlesztéseinek köszönhetően többféle speciális bevonattal látja el a szerszámait, attól függően, hogy milyen tulajdonsággal bíró anyag szabására használják azokat.

 

AKE Hungária Kft.

9700 Szombathely, Vásártér u. 12.

Telefon (30) 303-0520 Fax (94) 513-299

 

 

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.