FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-07-22

MABUK kooperáció

A Magyar Bútoripari Klaszter megalakulásának pillanatában kiemelt feladatának tekintette, hogy a klaszter tagjai és a szintén klaszteralapító tag Nyugat-magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Kara, közös termékfejlesztési, tervezési feladatokat is elvégezzen.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

A klasztertagok közül, akik jelezték együttműködési szándékukat, a Faipari Mérnöki Kar termékfejlesztő intézetének munkatársai választották ki a két bútoripari vállalkozást. Mindkét esetben innovatív, európai szinten is magas minőséget képviselő, tervező kivitelező cégre esett a választás. Mivel két teljesen eltérő karakterű és típusú bútor tervezése és kivitelezése volt a feladat, így fontos szempont volt a kiválasztásnál, hogy a cégek rendelkezzenek referenciákkal és kellő gyártási, kivitelezési tapasztalattal az adott területen (szék, furnérozott, korpuszbútor).

 

Kanizsa Bútor Kft.

A nagykanizsai székhelyű családi vállalkozás évtizedek óta elsősorban saját tervezésű bútoraik gyártásával és értékesítésével foglalkozik. Nagy tapasztalattal rendelkeznek a korpuszbútorok előállításának terén. Sárándi Balázs jugendstil sílusjegyeire épülő tervét közösen formálták kész bútorrá.

A tv-szekrény kőrisfa furnérozott felületek masszív kőrisfa elemek mellett a kor stílusának megfelelően visszafogott fémkiegészítőkkel és fazettázott üvegbetétekkel vált teljessé.

A Hohl László (Facebook profilja) nevével fémjelzett manufaktúra jó érzékkel nyúlt az eredeti tervekhez, tiszteletben tartva a tervezőt és a tolmácsolni kívánt polgári eleganciát. A fémkiegészítők valóban kiegészítő elemek maradtak, és nem váltak "karácsonyfadísszé".

Utólag a kivitelező által kollekcióhoz tervezett vitrinek egy kis levegőhöz juttatták a bútorcsaládot.

A feketére pácolt kőris igazán veszélyes, ugyanakkor nagyvonalú megközelítése a napjainkban méltatlanul háttérbe szoruló fafaj alkalmazásának.

 

Sixay Furniture

Szikszai László (Facebook profilja) Sopronban élő nívódíjas tervező hazai és nemzetközi piacon is sikerrel szerepel tömörfa bútoraival. A tervezés mellett a gyártást és értékesítést az általa vezetett ötfős team végzi egyre nagyobb sikerrel. Termékeiket elsősorban a svájci, osztrák, német, holland piacokon keresik, de értékesítettek már a tengerentúlon is.

Mivel a székgyártás területén óriási rutinnal rendelkező tervező nemcsak tapasztalatait, hanem mintázó- és gyártókapacitását is felajánlotta, kitűnő lehetőség adódott egy faipari mérnökhallgató előtt, hogy az általa tervezett kőrisfa karfás szék prototípusát szakavatott kezek készítsék el.

Utassy Viktor fiatal kora ellenére egy érett, részleteiben is átgondolt munkát készített. A rakásolható tömörfa szék, robusztussága ellenére dinamikus maradt, köszönhetően a hajlított karfának.

A tervezési, fejlesztési és kivitelezési munkákat mindkét esetben a faipari mérnöki kar termékfejlesztő intézetének oktatója, Vásárhelyi János nívódíjas bútortervező, faipari mérnök irányította.

Forrás: faipar

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.