FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-07-22

Hőségriadó (volt) a Hello Wood-on

Véghajrához érkezett a csórompusztai Hello Wood fesztivál, amely lassan már hagyománnyá válik a MOME line - design műhely életében. A designerek és a résztvevők a hőség ellenére belehúztak, hogy minden elkészüljön a zárónapra.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

Hasonlóan a tavalyi Wood Fesztiválhoz, a Wood Workshopon idén is vegyes csapatok láttak neki, hogy a JAF Holz Kft. által felajánlott 10 kilométernyi, 4x4 cm keresztmetszetű falécből a Festool szerszámaival valósítsák meg egyéni ötleteikből szőtt közös elképzeléseiket. A profi kölcsönszerszámok nagy segítséget jelentenek a résztvevők számára, mert így már különböző kísérletekre is adódott lehetőség, például nemcsak keresztbe, hanem hosszába is darabolhatták a faléceket. Ez leginkább az olyan íves formák kialakításánál volt hasznos, mint a Csiga, ami 4 méteres magasságával, 8 méteres hosszúságával és 5 méteres szélességével pihenőtérként fog funkcionálni a kapolcsi Művészetek Völgyén, ahova az ünnepélyes megnyitó alatt egy felvonulás keretében húzzák majd be.

"Az 5 csapattagból mi hárman vagyunk határon túli magyarok, én a kolozsvári egyetem építészet és urbanisztika szakáról jöttem, most fejeztem be a 3. évet. Nálunk sajnos magyar nyelven nem létezik építészeti felsőoktatás, ezért igyekszünk figyelemmel kísérni a magyarországi ösztöndíjakat és képzési lehetőségeket. Én azt tervezem, hogy a 6 éves osztatlan képzés után felvételizem valamelyik budapesti egyetem MA képzésére. Eddig úgy tűnt, hogy a mérnöki szemlélet áll hozzám közelebb, de a Hello Wood-on sok MOME-ssal találkoztam és egyre jobban érdekel ez az irány is." - mondta Lázár Csaba, aki Huszár András és Nagy Nándor csapatában a Csiga építésén dolgozik.

 

A nagy meleg némileg átrendezte a munkafolyamatokat, hiszen a napirendbe kötelezően belekerült a délutáni pihenő és a munkavédelmi naptej használata, de még így is mire a Hello Wood fesztivál a végéhez ér minden a tervek szerint el fog készülni. A kész alkotásokat, amiket akár a Művészetek Völgyének megnyitóján, akár a Sziget Fesztiválon vagy részben a 2011-es Design Héten is meg lehet majd csodálni, összesen tíz kilométer falécet, húszezernél is több csavart és rengeteg ragasztót emésztenek majd fel.

Forrás: ÉpítészFórum

Kapcsolódó cikkek a FATÁJban:

A jövő építészének legyen lelkiismerete (2011-07-14)

Lendületben a Hello Wood (2011-07-08)

HELLOWOOD - DEMO Wood 2011 (2011-06-29)

Magyar Wood Fesztivál (2010-08-24)

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.