FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-08-02

Megalakult a Pannon Bike Egyesület

Két korábban működött kerékpáros egyesület egyesülésével létrejött csoport tagjai kidolgozták a kőszegi hegy kerékpáros útvonalait, a közcélú erdőfejlesztési terv keretein belül, amelyet a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal készít az Szombathelyi Erdészeti Zrt megbízásából.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

A megalakulással egy időben pedig megszűnt a Kőszegi Kerékpáros Egyesület és a Nyugat-dunántúli Kerékpáros Régióért Egyesület.

A két megszűnő szervezet 2011. július 29.-én tartott közgyűlését csekély érdeklődés kísérte. Meglepő volt, hogy még az elnökségi tagok közül is (a pár igazolt távollévőn kívül) csak néhányan jelentek meg. A megszűnés és az alapítás okára most nem térnénk ki, mivel az inkább technikai jellegű volt. A taggyűlést Stampf Ferenc vezényelte le. Napirendi pontokon szerepelt a két egyesület új szervezetbe történő összevonása, az elnök és elnökségi tagok megválasztása, valamint az új név kiválasztása, ill. az alapszabály ismertetése, megszavazása.

Ezek után beszámolót hallhattunk Csordás Csabától, aki részletesen ismertette a hol is tart az egyeztetés a Szombathelyi Erdészeti Zrt valamint az Őrségi Nemzeti Park vezetőivel. Csabától megtudhattuk, hogy Katona Szilveszterrel és Ziskó Balázzsal (akik az új szervezetben is elnökségi tagként vannak jelen) közösen kidolgozták a kőszegi hegy kerékpáros útvonalait, illetve javaslatot tettek azokra az útvonalakra-melyeket később használatba vehetnek a bringások, a közcélú erdőfejlesztési terv keretein belül, amelyet Dávid József, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal munkatársa készít az Erdészeti Zrt megbízásából.

A terv három különböző csapást jelöl ki. Elsőként a családi útvonalakat, melyek nagyjából a már ismert aszfaltozott útvonalakat tartalmazza, másodszor a szélesebb dózerutakat, a mountain bike XC szakágát űzőknek (kb.: 5 új nyomvonal), és harmadszor a lehetséges DH pályák kialakítására alkalmas (3-4) területeket. Az egyeztetéseket próbálják úgy alakítani, hogy egyesületi tagsághoz kötve, egy külön oktatást követően -a terület természetvédelmi szempontjairól, az erdőről, mint erdőgazdasági üzemterületről és ennek veszélyeiről és a sportolás során elszenvedett és okozott balesetek felelősségének kérdéseiről- lehetőség nyíljon a Kőszegi hegység erdei útjainak kevésbé korlátozott használata a kijelölt kerékpáros utakon kívül is azok részére, akik ezt sportszerűen és felelősségteljesen kívánják igénybe venni.

Most a labda a hatóságoknál van, de továbbra sem szabad ölbe tett kézzel várni, hanem fel kell készülni a várható reakciókra és elébe menni a lehetséges kifogásoknak. Csaba, Szilveszter és Balázs tisztában van ezzel, és bízva az összefogásba - hisz nem csak ők szeretnének továbbra is a hegyen kerekezni- remélik, hogy a következő taggyűlés már nagyobb létszám zajlik és több építő jellegű javaslat és hozzászólás érkezik majd, valamint addigra körvonalazódik, hogy van-e igény egy downhill szakosztály létrehozására az egyesület keretein belül.

Forrás: SavariaBikers

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.