FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-08-03

Eladja erdei építményeit a román állami erdészet

Eladja a magánterületen levő építményeit az állami erdészet. Kovászna megyében a Romsilva vezetősége a prefektúrával közösen ütemtervet dolgozott ki az erdei építmények eladására.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

Mint elmondta, ezek jogi helyzete körülményes, mert az erdőket, azaz a területet visszaszolgáltatták, viszont az építmények restitúcióját az alkotmánybíróság 2008-as döntése alapján zárolták. Ezért most az ingatlanokat felértékelik, majd meghirdetik, hogy eladó. A terület tulajdonosai elővásárlási jogot élveznek, de már több háromszéki településről érkezett visszajelzés, hogy az erdőtulajdonos, önkormányzat, közbirtokosság vagy magánszemély sokallja az erdészet által kért árat. A kormánymegbízott szerint abban az esetben, ha a terület tulajdonosa és az erdészet nem tud megegyezni az árban, két lehetőség van: az ingatlant lebontják és elszállítják, vagy versenytárgyaláson másnak eladják. Utóbbi esetben a vevőnek bért kell fizetnie a terület tulajdonosának, akinek meg utat kell biztosítania az erdőjén keresztül az épületig. A kusza helyzetet a prefektúra és az erdészet jogászainak kell tisztázniuk, mondta György Ervin, prefektus.

 

A Kovászna megyei erdőkben 104 szálláshelynek alkalmatlan építmény és közel harminc lakható erdészház van. Ezekből mindössze hat erdei ház használható turisták, vadászok fogadására, számolt be Ion Cosnean, a Romsilva helyi igazgatója. Mivel a visszaszolgáltatott területeken levő építmények használata akadályba ütközik, mindenképpen eladják azokat, tette hozzá. Az istállókat, menedékhelyeket, vadászleseket, mesterséges halastavakat, csemetekerteket és erdei utakat is felértékeltetik és eladják. Az erdei utak tulajdonjogát azért kell sürgősen tisztázni, mert idén kormányprogramban lehet pályázni a felújításukra, hangsúlyozta. Dálnoki Lajos, Réty község polgármestere lapunknak arról számolt be, hogy a rétyi vadászház jó állapotban van, a helyi közbirtokosság egyik területének a közepén fekszik, így annak a közgyűlése dönti el, hogy élnek-e az elővásárlási joggal. Dálnoki sokallja az erdészet által kért árat.

Mielőtt az alkotmánybírósági döntés zárolta az erdei építmények visszaszolgáltatását, az erdészet közölte ezek leltári értékét. 2005-ben a rétyi vadászház újraértékelve 430 ezer lejt ért, és bár az elmúlt hat évben semmi fejlesztés, állagmegóvás nem történt, most 700 ezer lej feletti árat kérnek érte. Az erdészet az elmúlt évek során két alkalommal is felértékeltette az ingatlant, és minden esetben növelte az árát. Dálnoki elmondta, ha a közgyűlés úgy dönt, megveszi a vadászházat, megpróbálják önerőből előteremteni a vételárat, míg ha nem sikerül, magántőkét vonnak be.

Forrás: Krónika.ro

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.