FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-08-03

Kronospan is növeli a munkanélküliséget Szlovákiában

Szlovákiában a munkanélküliség rosszabbul alakul, mint az eurózóna más államaiban. Júniusban 13,4 százalék volt a munkanélküliségi ráta, vagyis tovább emelkedett, miközben az európai átlag 9,4 százalékot tett ki.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

Európában összesen közel 22,5 millió ember van munka nélkül, közülük 15,64 millió az eurózónában. Ausztriában legnagyobb a foglalkoztatottság, itt csak a keresőképes lakosság 4 százaléka van munka nélkül. Ennek ellenkezőjét tapasztalják Spanyolországban, ahol 21 százalékos a munkanélküliség. Éves szinten hét országban nőtt a munkanélküliségi mutató. Legnagyobb mértékben Görögországban, Bulgáriában, Cipruson és Szlovéniában emelkedett a munkanélküliség, s Észtországban csökkent legnagyobb mértékben, 18,8-ról 13,8 százalékra. Magyarországon is kedvező a foglalkoztatottsági mutató, itt 11,3 százalékról 9,9 százalékra csökkent a munkanélküliség.

 

Szlovákiában emelkedett a munkanélküliség mértéke, s úgy tűnik, emelkedni fog az év második felében is. Miközben az ország azzal büszkélkedik, hogy újra vonzó célpontja a külföldi tőkének, a 18 százalékos munkanélküliséggel küszködő sároseperjesi (Presov) Kronospan fafeldolgozó, amely a régió egyik nagy foglalkoztatója, éppen most jelentett be tömeges elbocsátásokat, mert nincs elegendő megrendelése. Csődöt egyelőre nem jelent, s be sem zár az üzem, de leépíti egyes részlegeit, mert úgymond a farostlemezre már nincs kereslet.

Az építőipari ágazatban országosan romlott a foglalkoztatottság. Április óta még szezonálisan sem javulnak a mutatók, a korábbi évekhez képest a visszaesés húsz százalékos. A közmunkák, melyeket uniós pénzekből finanszíroz a szociális és a vidékfejlesztési tárca, számottevően még átmenetileg sem tudják befolyásolni a munkanélküliség alakulását.

Forrás: Hírek.sk

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.