FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-08-04

Uniós támogatással fejleszt az Árkossy Bútor Kft.

Több mint kétszázmillió forintos beruházással új gyártócsarnokot és raktárakat épített a herendi Árkossy Bútor Kft. A bútorgyártással és egyedi tervezésű designbútorok tervezésével és kivitelezésével foglalkozó üzem teljes területe ezzel 6500 négyzetméterre nőtt.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

Árkossy Tamás elmondta, hogy a beruházás teljes költsége 213 millió forint, amelyhez a cég a telephelyfejlesztésre kiírt uniós pályázaton 47 százalékos támogatást, 100 millió forintot nyert. Tájékoztatása szerint az új gyártóterek, raktárak alapterülete meghaladja a 2500 négyzetmétert, ebből az ezer négyzetméteres, fa szerkezetű üzemben manufakturális jelleggel készítik a mérnökök által megtervezett, és egyedi megrendelésre készített bútorokat.

Lasztovicza Jenő, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke a projektzáró sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség telephelyfejlesztésre kiírt pályázatán a régió 133 vállalkozása négymilliárd forintot nyert. Az új beruházások összértéke hétmilliárd forint, együttesen 1700 új munkahelyet teremtenek - tette hozzá Lasztovicza Jenő.

Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke méltatta, hogy a hazai kis-, és középvállalkozások többségével ellentétben az Árkossy Bútor Kft. vállalta a nemzetközi megmérettetést, a piacépítésben, továbbá a kutatás-fejlesztés területén is nagyot lépett előre. Kiemelte, hogy az új munkakultúra és a munkaszervezési módszerek meghonosításában a svéd Volvo mintájára a herendi bútorgyárban összekapcsolják a mérnöki tudást a szakipari munkával. A társaság Veszprém megyében élen jár a szakképzésben, az üzemben külön szaktanterem és képzési vezető segíti a tanulók munkáját - tette hozzá a kamara elnöke.

Az 1992-ben alakult Árkossy Bútor Kft. 2010-ben félmilliárd forintos árbevételt ért el, az idei évre 10 százalékos bevételnövekedést terveznek. A foglalkoztatottak létszáma az új beruházás előtt 55 volt, a következő három évre tervezett 14 fős létszámbővítéssel - amelyből hét embert már felvettek - összesen 69 embernek adnak munkát a kistérségben.


Egy refrenciamunka a sok közül

A zöldmezős beruházással megépített csarnokokban fogászati, és irodabútorok mellett komplett szállodák, gyógyszertárak, és irodák berendezését tervezik meg és készítik el. Az ügyvezető tájékoztatása szerint az export a cég árbevételében a legsikeresebb 2008-as évben 40 százalékot tett ki, Európán kívül a Közel-Keletre, Afrikába is szállítottak készterméket.

Árkossy Tamás beszámolt arról, hogy a faipari üzemben készült a skóciai Hilton szállodalánc egyik szállodájának berendezése, és a mintaprojektjeik között szerepel a közelmúltban Romániában átadott Ramada szálló kivitelezése is, amelyet osztrák partnerekkel közösen végeztek. Magyarországon több szálloda belső kivitelezését végezték, Hévízen wellness-központot adtak át a közelmúltban. Jelenleg egy somlói pezsgőüzem és pincészet teljes berendezésén dolgoznak.

Forrás: HVG

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.