FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-08-12

Flex Trim kefés csiszolórendszer

A Flex Trim A/S egy szabadalmazott és nemzetközileg is elismert kefés rendszerű csiszolási technológiával foglalkozó vállalat. A cég létrejöttekor megfogalmazódott filozófiájuk, hogy a fa- és bútoriparban oly nélkülözhetetlen kézi csiszolást hatékony gépi technológiával váltsák ki.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

Nem véletlen, hogy a Flex Trim napjainkban vezető szerepet tölt be a felületcsiszolásban. A Flex Trim által gyártott kefék segítégével minden csiszolási feladat megoldható: fa, fém, műanyag, ill. kompozit esetén profil-, él- és felületcsiszolásnál, legyen szó agresszív, közepes csiszolásról vagy polírozásról.

 

Felhasználás

A Flex Trim univerzális csiszolórendszer a legtöbb gépbe telepíthető, amennyiben a berendezés rendelkezik egy frekvenciaváltóval szerelt, hajtott tengellyel, ami meghatározó szerepettölt be a megfelleő fordulatszám beállításához. Az egyedi igényeknek megfelelően a hengereken lévő kefék különböző típusai a feladathoz illően szabadon megválaszthatók.

A szabadalmaztatott Flex rendszer lehetővé teszi, hogy a keféket akár a csiszolóaggregát leszerelése nélkül cseréljük. Ezzel jelentősen csökkenthetők az állásidők. A kopott kefék oldalra kihúzva gyorsan újra cserélhetők.

A kefés csiszolás természetesen nem helyettesítheti a kalibráló csiszolást, hiszen a rendszer működéséből adódóan a kefék mindig követik a felület vagy a profil alapkját. Azonban épp ebben mutatkozik meg az előnye is. Kefével csiszolhatunk akár íves, betétes, szappanmart alkatrészeket is. A rendszer nagy előnye, hogy megfelelő felszereltséggel rendelkező kontaktcsiszolóban használva strukturált felületet is készíthetünk.

 

A Flex Trim felhasználási területei tehát igen szerteágazóak:

- felületi csiszoláshoz

- profilcsiszoláshoz

- élcsiszoláshoz

- élletöréshez

- köztes csiszoláshoz

- UV-lakk csiszoláshoz és

- polírozáshoz.

 

A különböző csiszolási területek igényeihez mérten a rendszer 6-féle csiszolóanyaggal, 20-70 mm kefehosszúságban, 5-féle osztással és P40-2000 szemcseméretben érhető el. A Flex Trim alkalmas a keményebb, lakkozott és festett felületek csiszolására is, így UV-lakkozott alkatrészekhez is használható. A Flex Trim kefék kétféle papuccsal kaphatók. Kínálnak standard keskeny (6, 7 mm) alumíniumpapucsos keféket, illetve széles (24 mm) PVC papucsos változatokat is, melyek alkalmasak a kefélt struktúrfelület kialakításához is.

Amit ajánlunk:

A Flex Trim A/S egyedi és egyénileg kombinált csiszolási megoldásokat kínál telepített és kézi gépekre egyaránt. A rendszer használatával számtalan előnyre tehet szert vállalkozása.

Többek között állandó és megnövelt minőségű felületet, optimalizált termelést biztosít, de emellett megnövelt kefeélettartam, kisebb energiafogyasztás, csökkentett lakk, illetve egyéb felületkezelkőanyag-felhasználás tapasztalható a használat során.

A Continental Wood Kft. szakmai tanácsadással, megbízható szervízzel, géptelepítéssel és optimális csiszolási végeredmény biztosításával áll rendelkezésre meglévő és leendő partnerei számára.

 

 

További információ:

László Gábor

Continental Wood Kft.

1042 Budapest, István út 33.

Ttel.: +36-70-434-8750

(x)

Kapcsolódó írások a FATÁJban:

Hossztolás kíván méret szerint (2011-07-18)

Azt vágsz, ami belefér! - egylapos gyorshasító fűrész (2011-03-31)

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.