FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-08-16

Átalakult a www.gyulajzrt.hu

Egy merőben új, izgalmas, áttekinthető és felhasználó barát internetes arculatú, megjelenésű, és korszerű technikai színvonalú weblap váltotta le a Tamási székhelyű Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. régi honlapját.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Az augusztus eleje óta látogatható, rendkívül költségérzékeny új honlap üzembe helyezését hosszú hónapok lelkes előkészületei előzték meg. Célunk az volt, hogy a ma már széles - és nem csak szakmai - körben ismert és látogatott www.gyulajzrt.hu teljesen új, rendszerezett, felhasználóbarát és mindenekelőtt informatív honlappal várja az oda ellátogató érdeklődőket.

 

A kielégítő és bőséges szakmaiság mellett igyekeztünk olyan tartalmat feltölteni az új honlapra, ami csupán a vidéket kedvelő, vagy éppen vidéki szálláslehetőség után néző látogató számára is tetszetős, figyelemfelkeltő és mindamellett érthető. A látványvilág megálmodásában az alapötletünk megvalósításához Prihoda Judit grafikus művésznőt hívtuk segítségül, akinek munkáiban megjelennek erdőgazdaságunk természeti kincsei, erdei és vadjai.

 

A honlap különböző, tematikus oldalain a Kedves Látogató érdeklődésé-nek megfelelően, jól láthatóan helyeztük el a témának megfelelően változó a Művésznő által egyedileg, csak a gyulajzrt.hu-nak készített grafikáit. A honlap fejléce alatt található elsődleges menüje megfelelően tagolva az összes olyan témát érinti, amely a honlap látogatói számára érdekes lehet. A fő tevékenységek mellett (erdőgazdálkodás, vadgazdálkodás) fontos szerepet kapott a turizmus, vendéglátás, a rendkívül népszerű horgászat, sőt a haspártiaknak még gasztronómiai rovattal is kedveskedünk. Külön érdemes megemlíteni a kezdőlap alatt, folyamatosan, szinte napi szinten frissülő aktuális híreket, történéseket. Híreink megválogatásánál a szakmai tartalmak és információk mellett törekszünk olyan érdekes és új információkkal szolgálni, ami a Gyulaj Zrt.-vel és gazdálkodásával kapcsolatos. A magyar nyelvű oldalak mellett természetesen igényre szabott, azaz a külföldiek érdeklődési körének megfeleltetett teljes körű német és angol nyelvű (még pontosítás alatt) oldalak várják a külhoni internetes látogatóinkat. Vadászházainkat, szállásainkat külön gömbpanoráma fotókból elkészített, speciális virtuális túrák során járhatják be a Kedves Látogatók. A már jól bevált szakmai és egyéb tartalmi elemek és a Gyulaj Zrt. hivatalos honlapja mellett külön hangsúlyt fektettünk és fektetünk a jövőben az egyéb internetes megjelenésekre is.

 

Az állami erdőgazdaságok történetében elsőként, úttörő jelleggel elkészült a Gyulaj Zrt. és egyben Tolna megye vadászati történelmét - hiteles forrásokból merítve - bemutató Wikipedia oldal. A "wiki" oldalunkra ellátogatók izgalmas, de tárgyilagos stílusban megfo-galmazva követheti nyomon Tolna megye és szűkebb értelemben a Gyulaj Zrt. történelmének főbb vadászati történéseit a bronzkortól egészen napjainkig, részletesen bemutatva a '70-es évek legendás világrekord trófeáinak pontos jellemzőit is. Az ilyen történelmi, kuriózumnak számító összefoglaló a gyulajzrt.hu-n is megtalálható a "Történelmünk" oldalmenü alatt, számos ritka, archív fotóval kiegészülve. Szintén az erdőgazdaságok esetében az elsők között készítettük el saját videó csatornánkat a Youtube videó megosztó portálon. A Gyulaj Hunting Hungary nevű csatorna pár hét leforgása alatt több ezres nézettséget ért el, pedig videó anyagaink megvágásának időigénye miatt kezdetben kevés videó volt feltöltve. Követve korunk népszerű kapcsolattartó szokásait a hivatalos weblapon kívül a Társaság elérhető az internet legnépszerűbb közösségi portáljain keresztül is. A Facebook-on a vadászati, szakmai profilunk szintén a Gyulaj Hunting Hungary profilnévre rákeresve található meg, melyen keresztül gazdag képanyag és Youtuberól linkelt videó anyag nézegethető, likeolható. Az oldal nagy népszerűségnek örvend, hiszen a regisztrációt követő pár napon belül több százra emelkedett a magyar és nemzetközi ismerőseink köre, mely folyamatosan bővül. A Facebook mellett már az iWiW-en is elérhetőek vagyunk a cég teljes nevével rákereshetően. Természetesen a fent említett portálok mindegyike elérhető a gyulajzrt.hu-ról is, ráklikkelve az adott portál népszerű logóira, bannereire.

 

Társaságunk elkötelezett a közjólét fejlesztése és támogatása, a társadalmi igények kielégítésének irányában is. Ennek megfelelően hoztuk létre és működtetjük egyre nagyobb sikerrel a Lengyel-Annafürdőn található erdei iskolánkat és Turisztikai és Természetismereti Központunkat. Mind a gyermekek, pedagógusok, mind az érdeklődő kirándulók számára nagyon kedves és népszerű az erdei iskolánk és az általa nyújtott kiváló programok további népszerűsítésére, és a már meglévő kapcsolataink ápolására, továbbá az aktuális híreink, történéseink és programjaink megismertetésére hamarosan elindítjuk az erdei iskola, Turisztikai és Természetismereti Központ saját, már működő honlapja mellett, saját Facebook és iWiW oldalait is. Ezeken keresztül is felkeresünk és ismerősnek jelölünk mindenkit, aki már volt látogatónk vagy leendő látogatóink között szerepelhet. Természetesen a Lengyel-annafürdői Turisztikai és Természetismereti Központunk honlapja is elérhető a gyulajzrt.hu -ról.

 

Ugyanúgy ahogy a valóságban, virtuálisan is nagy szeretettel várunk minden látogatót, érdeklődőt, szörfözőt, likeolót és kommentelőt a fent említett e-megjelenési formánk bármelyikén. Csatlakozzon Ön is a Gyulaj Zrt. Facebook vagy iWiW ismerőseihez vagy iratkozzon fel a Gyulaj Hunting Hungary Youtube-csatornára, hogy mindig a legfrissebb és legnaprakészebb eseményekről és történésekről értesüljön!

Forrás:
Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt.

 

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.