FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-08-16

Újabb önkormányzat tervez biomassza-erőművet

Egy év múlva akár már működhet is az az ásotthalmi biomassza-erőmű, amit 1,5 milliárd forintból építene az önkormányzat. Elsősorban az intézményeiket fűtenék vele, hogy spóroljanak.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

Előremenekül az ásotthalmi önkormányzat; úgy spórol az intézményeinek fűtésszámláján, hogy biomassza-erőműre pályázik. Petró Ferenc polgármester tájékoztatása szerint a - raktárral és depóval együtt - nagyjából 1000 négyzetméteres üzem a Dalerd Zrt. telepén, a sportcsarnokhoz közel épülne meg. Ez azért is praktikus, mert az erdészeti cég zöldhulladékát dolgozzák fel: összeaprítják és kemencében elégetik - károsanyag-kibocsátás nélkül. Az ebből nyert hőenergiát a község intézményei és a megyei fenntartású erdészeti szakiskola használná fel. Kiváltanák vele a gázfűtésük felét. A kalkulációk szerint a megújuló energiával a mostaninál 30-40 százalékkal kevesebbet kellene a fűtésre költeni. A gerinchálózatra a tervek szerint később a lakosság is rácsatlakozhatna.

 

- A Dunántúlon már működik két hasonló települési erőmű, beváltak. Az ásotthalmi megközelítőleg 1,5 milliárd forintba kerül, amihez 85 százalékos uniós támogatást fogunk igényelni. 10 százalékot német magánbefektetők adnak hozzá, az önkormányzatnak 5 százaléknyi önerőt, vagyis 75–80 millió forintot kell hozzá előteremteni - tette hozzá a polgármester.

- A befektetésünk a számítások alapján 2 év alatt megtérül a rezsiben. A fejlesztésre a képviselő-testület már rábólintott, a tervek elkészültek, hogy ősszel beadhassuk a pályázatot. Ha minden jól alakul, jövő ilyenkor megtarthatjuk a próbaüzemet.

Forrás: AlternatívEnergia

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.