FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-08-18

Design Hét 2011 - A kreativitásé lesz a főszerep

Számos új kreatív stúdió mutatkozik be a budapesti Design Hét 2011-en, a 2009 óta működő Nyitott stúdiók program révén a látogatók megismerkedhetnek a kreatív szakma kulisszatitkaival, és bepillantást nyerhetnek a dizájnerek munkájába.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

A Nyitott stúdió program 2009 óta a fesztivál kulcsfontosságú elemévé vált. A kezdeményezés célja, hogy a közönség személyes tapasztalatokon keresztül ismerkedjen meg a dizájnszakma legkülönbözőbb területeivel, feltehesse kérdéseit az adott szakma képviselőinek, és megtapasztalhassa azt a tudást, amely egy tárgy, egy enteriőr vagy akár egy tér megszületéséhez szükséges - közölték a Design Hét 2011 szervezői.

A Nyitott stúdiók palettája idén is rendkívül sokszínű lesz, újabb 14 stúdió mutatkozik be a szeptember 30-tól október 9-ig tartó kiállításon. Az összegzés szerint a belsőépítészetet a Gepetto Belsőépítész Stúdió, a Tervhivatal, valamint a populárisabb stílust képviselő willbe-dizájn képviseli. A tárgytervezés világába a Designlubloy porcelántervező és a HIGH M manufacture üvegművészeti műhely segítségével nyerhetnek bepillantást az érdeklődők. A grafikus szakmából a Stalker Stúdió, az animációs műfajból pedig a többszörös fesztiváldíjas Studio Baestarts lesz jelen.

Idén a divatrajongók a kiegészítők tervezésének folyamatait ismerhetik meg a nyitott műhelyekben: Anna Zaboeva Siberia Shoe Shopjában a cipőtervezést, a Laoni dizájnstúdióban pedig az exkluzív és kisszériás bőrtáskák és kiegészítők készítését mutatják be. Kata Szegedi ruhakollekcióival, Benus Dani pedig cipőivel és férfiaknak tervezett ruháival érkezik a hétre. A kortárs ékszertervezés műhelytitkaiba a Wanda stúdió enged bepillantást.

A felsoroltakon kívül számos olyan frissen alapított manufaktúra is képviselteti magát, ahol lehetőség lesz a dizájnszakma számos területébe belekóstolni, valamint a szakemberek irányításával az érdeklődőknek lehetőségük lesz saját alkotást létrehozni.

Az idei rendezvény témája a couleur locale (helyi szín, helyi árnyalat), díszvendége pedig az EU soros elnökségét Magyarországtól július elején átvevő Lengyelország lesz.

Forrás: MNO

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.