FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-08-24

Fotópályázat - Ember és az erdő az Alföldön

Alföldi erdők a kutató, a természetvédő és a gazdálkodó szemével szakmai előadássorozat és fotókiállítás részeként a NEFAG Zrt Ember és az erdő az Alföldön címmel fotópályázatot hirdet. Jelentkezési határidő szeptember 30.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Fotó (illusztráció): Elblinger Ferenc

A pályázat célja az alföldi ember és az erdő örök kapcsolatának, mindennapi és különleges pillanatainak, hangulatainak és színeinek a fotográfia eszközeivel történő megörökítése.

 

1. Nevezés

A pályázat zárt*, általános, közép és felsőfokú tanintézmények tanuló ifjúsága köréből várjuk a pályaműveket. A fényképeket kizárólag digitális formában kérjük beküldeni. A fényképekhez nevezési lapot kell leadni. A nevezési lapot az alábbi címre kérjük elpostázni: NEFAG Zrt. 5000 Szolnok József Attila út 34.

Egy pályázó maximum 3 művel nevezhet. A pályaműveket a NEFAG Zrt. a kiírás napjától folyamatosan befogadja, 2011. szeptember 30.-ig. A pályázatban - a fotók témáját illetően - tárgyi megkötés nincs, lehetőleg kapcsolódjon az Alföld, ember, erdő életközösséghez. A beküldött fényképek - a fotópályázat céljából létrehozott galériában - folyamatosan láthatóak lesznek NEFAG Zrt. honlapján, a www.nefag.hu oldalon.

* A fotópályázaton nem vehetnek részt a NEFAG Zrt. dolgozói, valamint hozzátartozóik.

 

2. Zsűrizés és Díjazás

A pályamunkákat a NEFAG Zrt. által felkért szakmai zsűri bírálja el a pályázat beküldési határidejét követően. A pályázat eredményhirdetésének határideje: 2011.október 05. A zsűri Ifjú tehetség kategóriában három díjat ítél oda a legjobb pályaművek alkotóinak: A fotók elbírálását és a díjak odaítélését neves fotóművészekből és pedagógus szakemberekből álló szakmai zsűri végzi. A képek megítélésénél a zsűri számára elsőrendű szempont a kiíró szándéka szerinti legmagasabb színvonalú művek kiválasztása. A zsűri az egyedi ötletet, a látásmódot és az újszerűséget díjazza.

 

A beküldött pályaművek közül a zsűri által kiválasztott 25 alkotás kiállításra kerül a NEFAG Zrt. által szervezett, 2011. október 7.-én szakmai előadásokból összeállított nagyrendezvény helyszínén a Szolnoki Damjanich Múzeumban.

 

Nyeremények:

Az első helyezett nyereménye: Családjával eltöltött hétvége a NEFAG Zrt. Pusztavacsi vadászházában, teljes ellátással, erdei kirándulással.

A második helyezett díja: Velbon fotóállvány és 5 db belépő a NEFAG Szolnoki Erdészete Bagolyvár Vadasparkba.

A harmadik helyezett jutalma: Természetfigyelő távcső és 2 db belépő a NEFAG Szolnoki Erdészete Bagolyvár Vadasparkba.

A nyerteseket postán értesítjük ki.

 

3. Pályázati feltételek:

A pályázaton minden nevező maximum három saját készítésű digitális, vagy digitalizált fotóval indulhat, melynek:

- fájl típusa: JPEG,

- mérete: hosszabbik oldal, fekvő kép esetén minimum 1400 pixel, álló kép esetén minimum 1000 pixel; maximális méret: fekvő képnél hosszabbik oldal 2560 pixel, álló kép esetén 1900 pixel; maximum 3MB.

 

Valamennyi pályázat a nevezési lappal együtt érvényes, amelyen fel kell tüntetni:

- a képkészítésének idejét,

- a kép készítésének helyét,

- a kép esetleges címét,

- valamint a pályázó elérhetőségeit.

Minden díjazott alkotás esetében, az eredményhirdetést követően a NEFAG Zrt. bekéri az adott kép nagyfelbontású, magas minőségű, eredeti változatát. A beküldött képeket az alapvető képjavításokon kívül nem lehet manipulálni. A kép egyes részleteinek módosítása nem megengedett.

 

4. Szerzői jogok

A pályázaton résztvevők a nevezési lap és a pályamű(vek) beküldésével automatikusan elfogadják a kiírás feltételeit, és egyben hozzájárulnak ahhoz, hogy a kép(ek)et a a NEFAG Zrt. külön díjazás nélkül használhassa a marketingtevékenysége során - a szerző nevének feltüntetése mellett. A pályázó a kép beküldésével kijelenti, hogy a kép(ek)et ő készítette, és rendelkezik a közlés jogával. A pályázó tudomásul veszi, hogy a beadott kép(ek) elkészítésével és nyilvános bemutatásával okozott esetleges személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a pályázót, a szerzőt terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is.

A NEFAG Zrt. fenntartja a jogot a pályázati feltételeknek nem megfelelő minőségű és/vagy tartalmú képek közlésétől, a www.nefag.hu honlapon történő szerepeltetéstől való eltekintésre.

 

További információ:

Hajnal Imre telefon: (56) 512-114


Forrás: NEFAG Zrt.

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.