FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-09-12

Vadaspark, tanösvény, bemutató központ Lábodon

A SEFAG Zrt közösen pályázott egy horvátországi erdészeti céggel. Ott egy 40 hektáros arborétumot fognak rendbe tenni. A határokon átnyúló programra 150 millió forintnak megfelelő eurót nyertek az uniótól. A programot Sziágyon mutatták be.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

A Petesmalmi Vadászházból Studinka Természetismereti Központ lesz. Felújítják és bemutatótermeket is kialakítanak benne. Innen 4 kilométerre, lenne a Nagysalléri Vadaspark. Őz, gím- és dámszarvas, valamint muflon élne itt. Innen egy újabb túrával, egy új tanösvényen érnének el a látogatók a Sziágyi Erdei Iskolába. Erre több mint 70 millió forintot nyert közösen Magyarország és Horvátország az uniótól. Az ötlettel a horvát erdészet kereste meg a Sefagot.

 

"Itt Lábod környékén idegenforgalom szempontjából van mit tenni, szerettünk volna egy olyan idegenforgalmi láncolatot felfűzni az IPA program keretében, amivel programot tudunk adni az ideérkezőknek nem csak vadászati, hanem turisztikai programot is" - mondta Barkóczi István, vezérigazgató, SEFAG Zrt. A közös programot ma mutatták be.

Horvátországban egy 1963-ban alapított, 40 hektáros arborétum tisztítása, rendbetétele és az infrastruktúra fejlesztése a cél. Erre is több mint 70 millió áll a horvátok rendelkezésére. "Ebben az arborétrumban van Horvátország egyik leggazdagabb élő tűlevelű fajtagyűjteménye. A területen hegyi ösvényeket alakítanánk ki, tavat rendeznénk"- mondta Natasa Rap, munkatárs, Horvát Erdészeti Kft. A beruházással nem egészen másfél év múlva végeznek.

Forrás: KaposPont

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.