FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-09-13

Interjú a 8. leggazdagabb romániai magyarral

Hegedűs Ferenccel mecénáskodásról, esetleges jövőbeni politikai szerepvállalásáról, befektetéseiről, a faiparról, az ingatlanpiac alakulásáról, a turisztikai befektetések életképességéről beszélgettünk.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

A kézdivásárhelyi vállalkozó a Forbes tavalyi összeállítása szerint Románia 241. leggazdagabb embere, 21-22 millió euróra becsült vagyonnal, amelyet a Szarvadi Loránddal közösen indított Domo üzletlánc sikerével alapozott meg. Hegedűs Ferenc jelenleg főleg ingatlanfejlesztésben és turizmusban érdekelt. Ő és a Szarvadi család 2007-ben kiszállt a Domóból, eladták tulajdonrészüket, összesen már csak 5 százalékos részesedéssel bírnak az egyik legnagyobb elektronikai cikkeket forgalmazó üzletláncban. Azért döntöttek így, mert a további fejlesztés nagyon pénzigényes lett volna, kölcsönt kellett volna felvenniük. "Bebizonyosodott, mindenképp jól döntöttünk, hiszen 2008-tól kezdődött a válságos időszak" - mondta a vállalkozó, akivel a kézdivásárhelyi Domo-nagyraktár melletti telephelyen, saját irodájában találkoztunk.

 

 

...

Hogy látja a Kovászna megyei gazdasági helyzetet? Mi vagyunk az egyik legutolsók országos szinten, nálunk a legalacsonyabb az átlagbér... miért van Ön szerint, hogy rosszak ezek a mutatók?

- Az ipar nem fejlődött úgy, ahogy kellett volna. Nem jöttek olyan befektetések, amelyek munkahelyeket teremtettek volna. Azok a gazdasági egységek is, amelyek régebben működtek, megszűntek, vagy részlegesen bezárták őket. Kézdivásárhely környékét ismerem jobban, vegyük a csavargyár példáját: többezer embernek adott munkát. Lehetett volna folytatni a termelést, még ha nem is ezzel a létszámmal, hiszen csavarra most is szükség van, s ha már ott volt ez a gyár, kellett volna vele valamit kezdeni. Tönkrement a faipar, a bútorgyártás. Annak hagyománya volt, több évtizeden keresztül ebben a szakmában tapasztalt emberek dolgoztak - az is egyik napról a másikra megszűnt. Vannak ugyan e területen kisvállalkozások, de nem tudták továbbvinni a stafétát.

 

...

A cikk tejles terjedelmében a Transindex oldalán olvasható.

Forrás: Transindex

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.