FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-09-13

Első ízben rendeznek hazánkban aktívház-konferenciát

A jövő energiahatékony épületeinek megvalósításához nemzetközi viszonylatban elméleti szinten már minden adott. A nemzetközi kezdeményezést követően idén, szeptember 27. és október 11. között először hazánkban is rendeznek aktívház-konferenciát.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Napfényház Pressbaumban

A jövő energiahatékony épületeinek megvalósításához nemzetközi viszonylatban elméleti szinten már minden adott. 2010-ben megalakult az Aktívház Szövetség az építőipar és az építőipari kutatóintézetek több mint 50 képviselőjének részvételével, azzal a céllal, hogy elősegítse a szakmán belüli párbeszédet, tapasztalatcserét, valamint, hogy elterjessze a fenntartható építkezés szemléletét. A nemzetközi kezdeményezést követően idén, szeptember 27. és október 11. között először hazánkban is rendeznek aktívház-konferenciát a szakma olyan személyiségeivel, mint Gunther Zsolt, építész, az Aktívház Szövetség alelnöke, és Juri Troy, a VELUX Model Home 2020 program keretében felépült osztrák Napfényház építésze is.

 

Az Intelligens épülettől az aktívházig elnevezésű konferencia-sorozat védnöke dr. Makovényi Ferenc, a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Karának dékánja a kezdeményezés kapcsán elmondta: "a konferencia azokat a korszerű megoldásokat kívánja bemutatni, amelyekkel már a jelenben is környezettudatos, takarékos, elegáns, intelligens vezérlésű, jövőbemutató épületek tervezhetők. Örömömre szolgál, hogy védnökként hozzájárulhatok a későbbi hatékony tervezéshez és kivitelezéshez szükséges szaktudás átadásához."

 

Az elméleti tudás mellett a terület szakértői a VELUX Cégcsoport Model Home 2020 programjának köszönhetően gyakorlati tapasztalatokból szűrhetik le az eredményeket annak érdekében, hogy továbbfejleszthessék a fenntartható építkezés kritériumait. A hazai szervezésű konferencián a Model Home 2020 program keretében harmadikként, Ausztriában felépült Napfényházról tart előadást az épület tervezője, Juri Troy vorarlbergi építész. Az osztrák ház különlegessége, hogy az átlagosnál négyszer több napfényt fogad be a tetőtéri ablakoknak és a függőleges üvegfelületeknek köszönhetően, ezáltal maximalizálva a passzív napenergia-felhasználást. Fűtésre minimális mértékben van szükség a talajkollektoros hőszivattyú használatával, a napelemek áramot termelnek, míg a napkollektorok a használati melegvíz előállítását biztosítják. Mindezek együttesen hozzájárulnak ahhoz, hogy az aktívház koncepció elvei szerint épült Napfényház több energiát termeljen, mint amennyit működése során elhasznál.

 

Az aktívház-koncepció kidolgozását és folyamatos tökéletesítését az Európai Unió azon direktívája ösztönzi, mely szerint 2020-tól olyan a fenntartható épületekkel szembeni elvárásoknak kell megfelelniük az újépítésű házaknak, mint az energiafelhasználás és a széndioxid-kibocsátás minimalizálása. Az elképzelés értelmében a jövőben olyan házak épülhetnek, melyek amellett, hogy segítenek az energiafogyasztásra és a fűtésre, vízmelegítésre fordított kiadások csökkentésében, pozitív hatással vannak a környezetre is, sőt a jobb közérzetet nyújtó épületek az egészségmegőrzéshez is hozzájárulhatnak.

 

Intelligens épülettől az aktívházig konferenciasorozat:

2011. szeptember 27.:

Debrecen - Debreceni Egyetem Műszaki Kar (Ótemető u. 2-4.)

2011. október 4.:

Budapest - Office Campus (IX. kerület, Gubacsi út 6.)

2011. október 11.:

Győr - Széchenyi István Egyetem Építész Műteremház (Egyetem tér 1.)

 

További információ és regisztráció itt.

Forrás: építészfórum

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.