FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-09-14

Kopjafaavató Hajdu Tibor emlékére

Hajdu Tibor erdőmérnök emlékére az idei OEE Vándorgyűlés résztvevői kopjafát avattak a Szentgyörgyvölgyi szálalóerdőben, melyet Palotay István emlékműve mellett állítottak fel.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

Megható megemlékezésen vehetett részt az a több mint száz érdeklődő, aki a 2011-ben Zalában megrendezett OEE vándorgyűlés Lenti Erdészetnél szervezett terepi szakmai programját választotta. Hajdu Tibor erdőmérnök emlékére a vándorgyűlés résztvevői kopjafát avattak a Szentgyörgyvölgyi szálalóerdőben, melyet Palotay István emlékműve mellett állítottak fel.

 

A megemlékezés kezdetén Áprily Lajos Szeret az erdő című versét Böröczki Péter előadásában hallhattuk, majd J. S. Bach C-dúr szvitjének dallamai csendültek fel, gordonkán játszotta Valter Izabella. A muzsika hangjai és a madarak éneke gyönyörű egységbe olvadtak a szálalóerdő lélegzetével, s az ünneplő sokaság megindult szívvel állta körül Hajdu Tibor kopjafáját.

A magyar erdőmérnökök jeles képviselője, a zalai erdő- és vadgazdálkodás elismert vezetője, legendás FIRMA, példás családapa és nagyszerű barát emlékét idézte Zambó Péter az OEE elnöke. Szívhez szóló kopjafaavató beszédében ismertette Hajdu Tibor példás életútját az egyházi gimnáziumi tanulmányoktól kezdve, a katonaságban és az egyetemi közösségben betöltött meghatározó szerepén át a szakmában végzett értékteremtő munkájáig. A valódi értékeket tisztelő, a másik embert megbecsülő, a gyengébbeket felkaroló személyisége a soproni Alma Mater falai között találkozott az újraéledő selmeci hagyományokkal, így vált igazi FIRMÁvá, valétaelnökké, kinek szelleme máig lelkesíti az egyetemisták generációit.

Erdőmérnöki pályáját 1982-ben Zalában erdőtervezőként kezdte, majd rátermettségét korán bizonyítva hamarosan irodavezetővé nevezték ki. 1996-tól haláláig a Zalaegerszegi Erdőfelügyelőségnek, majd jogutódjának köztiszteletben álló igazgatója volt. Több cikluson keresztül elnöke volt az OEE zalaegerszegi helyi csoportjának, oszlopos tagja a vadgazdálkodási szakosztálynak. Palotay István gazdag szakmai örökségének szellemében folytatta kiváló munkáját, melynek eredményeként a szentgyörgyvölgyi erdőben újra bevezették a szálaló erdőgazdálkodást.

Az avatóbeszédet követően Jagicza Attila a Zala Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatóságának igazgatója ismertette a kopjafa gazdag szimbólumrendszerét. Mi, emberek mindig vágyunk az emlékezésre, melyre különösen is méltó ez a jelkép, mert úgy szól hozzánk csendesen, mint az erdő. Hajdu Tibor kopjafáján a korán végetért, de kiteljesedett élet üzenetét olvashatjuk. A letört ágú tölgyfa és a fölötte álló öt körbefutó gyűrű a fájdalmasan rövid életet szimbolizálja. A család legszebb éke a három lánygyermek, őket jelképezi a három virág. A szakmai hivatás, a mérnöki tudomány kiteljesedésének jelképe az átlós kereszt. A rövid földi lét szimbóluma a csonka kúp, melyen a férfit, a teljességet és a fénylő életet jelképező gömb nyugszik. Végezetül néma tiszteletadás keretében az Erdészeti Igazgatóság, a Zalaerdő Zrt. és Hajdu Tibor volt évfolyamtársai nevében elhelyezték az emlékezés koszorúit a kopjafa tövénél, majd az egybegyűltek közösen elénekelték az erdész himnuszt.

Forrás: Zalaerdő Zrt.

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.