FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-09-15

A Moralt cég csődvédelmet kért

A Moralt falemezgyártó cég - Bajorország, Tölz - csődöt jelentett. A csődgondnok ennek ellenére is jó esélyt lát arra, hogy az üzemet megmenthetik. A cég megrendelésállománya ugyanis kitűnőnek értékelhető.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

Még néhány nappal ezelőtt is Déli sarkvidékről és Azerbajdzsánból érkezett milliós megrendelésről szóló híreket hallhattunk, most pedig derült égből a villámcsapás: A 152 alkalmazottat foglalkoztató Moralt asztaloslemez-gyártó cég (Moralt Tischlerplatten) csődöt jelentett. Az alkalmazottak a hírről az üzemszünet idején értesültek, ezért nem mindegyikük tudott elutazni a sietősen összehívott üzemi munkásgyűlésre. Aki azonban elment, megnyugtató hírt hallhatott. A vállalat, amely Tölz térségében a legnagyobbak közé tartozik, augusztus 22-én, amikor az üzemszünet véget ér, tovább működhet.

 

 

"A megrendelésállomány kitűnő, az előrejelzés igen jó".

Eme szavaknak annál inkább nagy súlyt tulajdoníthatunk, mivel nem más, mint a kinevezett csődgondnok, Birgitt Breiter szájából hangzottak el, aki rövid úton 200.000 euro összegű kintlévőséget adott át egy müncheni faktoring cégnek, amely ennek ellenében az ellenértéket azonnal átutalja a Moralt cégnek.

"Ezáltal módunkban áll, hogy továbbfeldolgozás céljára faanyagot vásároljunk" - nyilatkozta az ügyvédnő. Senkinek sem kell jelenleg munkahelye elvesztésétől tartani. A cég főkönyvében 3.000.000 euro összegű megrendelés állomány található a legjobb kilátással.

 

Breiter asszony gyorsan meg is magyarázza, mi okozta, hogy ez a nagy hagyománnyal rendelkező vállalat ebbe a helyzetbe jutott:

"A FortisBank, amely a gazdasági válságban milliárdos adósságot hagyott maga után, a Moralt cég hitelkeretét 1 éven belül 1,5 millióról 600.000 eurora csökkentette". Ez olyan csapás volt, amelyet a vállalat nem volt képes elviselni. Időközben a belga-holland bankház is más tulajdonába került, a felvásárló a BNP Paribas pénzintézet volt. Minden nehézség ellenére is az idei év első 7 hónapjában a megrendelés és a forgalom értéke az előző évi ugyanezen időszakét 20%-al múlta felül. Bereiter asszony így vélekedik: "2011. második felében eredményes időszakot várunk".

Forrás: MerkurOnline
Szakfordítás:
Ternóczi Endre - okl. erdőmérnök honlap: Poliglott Szakfordítói Iroda

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.