FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-09-29

Legközelebb bárki gyűjthet majd fát

Nem kell szankcióra számítaniuk azoknak a rászoruló családoknak, amelyek nem vettek részt a csongrádi fagyűjtésen.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

Csongrádon ingyenes, illetve rendkívül kedvezményes árú tűzifagyűjtési-akciót szerveztek, ám a kiértesített, szociálisan rászoruló mintegy száz családból csak kilenc élt a lehetőséggel. Az ügy komoly visszhangot váltott ki. Olyan vélemény is elhangzott, hogy a városban át kellene gondolni a szociális juttatások rendszerét és azok, akik nem tettek saját körülményeik érdekében, ne kaphassanak bizonyos juttatásokat.

 

- A város nem szankcionálhatja azokat, akik bár jogosultak voltak rá, mégsem vettek részt az akcióban. Nem tekinthető törvényesnek, hogy azért ne kapjon valaki lakásfenntartási vagy egyéb támogatást, mert az önkormányzat által biztosított gyűjtési lehetőséggel nem élt - mondta Nagy Rusztem jegyző. Kőrösi Tibor polgármester is megerősítette, hogy következmény - a jogszabályi kötöttségek miatt - nem lesz, tehát nem esnek el a segélytől a fagyűjtési lehetőséggel nem élő lakosok, ám az ügyintézés során felhívják a figyelmüket a szociális törvényben meghatározottakra, hogy az egyének önmagukért és a családjukért, valamint a helyi közösségek tagjaiért is felelősséggel tartoznak.

 

- Az önkormányzat tervezi az akció folytatását. A Dalerd Zrt. Szegedi Erdészetének erdészeti igazgatója, Vízhányó László megerősítette, hogy a következő fakitermelésnél ismét biztosítják a lehetőséget - a tervek szerint azonban ezúttal nemcsak a rászorultak, hanem minden helyi és kistérségi lakosnak, hiszen sokan érdeklődnek. Az újabb fagyűjtés időpontja az időjárás függvénye, egy korai fagy vagy a Tisza áradása befolyásolhatja ezt - tudtuk meg az akció kezdeményezőjétől, Murányi László képviselőtől.

Forrás: délmagyar

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.