FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-10-27

Mitől lesz fenntartható az otthonunk?

A fenntartható életmód részeként az energiafelhasználás csökkentése és az élhető belső környezet kialakítása is fontos téma volt az október közepént alakult Green Growth Leaders (GGL) nemzetközi szervezet konferenciáján.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


A zöld gazdaságot és a fenntartható növekedést konkrét lépésekkel támogató kezdeményezéshez olyan szakemberek adták nevüket, mint a közismert brit szociológus, Anthony Giddens vagy Nobuo Tanaka, a Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) igazgatója.

A konferencia Fenntartható Életmód az Épületekben című előadása kapcsán született kulcsmegállapítás szerint az energiafelhasználás csökkentésének és az élhető belső környezet kialakításának egymást erősítve, egyensúlyban, egyidejűleg kell megvalósulnia az építkezésben.

A skandináv Monday Morning kutatóközpont által alapított Green Growth Leaders (GGL) kezdeményezés szeptemberben jött létre Koppenhágában. Élén egy, a környezettel harmóniában gyarapodó társadalom mellett elkötelezett 30 főből álló tanács áll (Green Growth Council), köztük a politikai élet, a tudomány, a társadalom és az üzleti élet olyan jelentős alakjaival, mint a neves brit szociológus Anthony Giddens vagy a Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) igazgatója, Nobuo Tanaka. A GGL elsődleges célja a gazdaság zölddé formálásának konkrét lépésekkel történő támogatása, felgyorsítása. Az erősebb gazdaság- és klímapolitikának még kedvezőbbek a gazdasági hatásai. A szakemberek szerint középtávon gazdasági előnyökkel jár az ipar és a kereskedelem zöldítése és új munkahelyeket teremt.

 

A GGL által október 12-13. között Koppenhágában megrendezett konferencián a résztvevő több száz szakértő workshopok alkalmával elemezte a zöld gazdaság lehetőségeit.

Az előadások célja az volt, hogy azok alapján a szakmai tanács meghatározhassa, majd konkrét cselekvési terv keretében a nyilvánosság elé tárja a fenntartható életmód és építkezés társadalmi és gazdasági előnyeinek gyakorlati lépéseit.

További lépésként 2011 végén éves jelentés is készül, amely a zöld gazdaság állapotát elemzi szektorról-szektorra, országról-országra lebontva. Ezen kívül iránymutatásként a fenntarthatóságot célzó megoldásokat is kínál majd ez a riport.

 

Fenntartható építészet

A fenntartható életmód elkötelezett híveként a VELUX Cégcsoport stratégiai partnerként csatlakozott a szervezethez.

"Mert a szervezet a fenntartható építkezés terén is a gyakorlati megvalósításra kívánja helyezni a hangsúlyt a sokszor szavak és elhatározások szintjén megrekedő hasonló egyesülésekkel szemben. Különösen fontos ez Magyarországon, hiszen, a hazai épületek 80 százaléka a mostani energetikai szabványoknak sem felel meg, arról nem is beszélve, hogy 2020-tól az EU még az eddigieknél is szigorúbb szabályozást ír majd elő."- nyilatkozta Őz Beáta, a VELUX Magyarország Kft. értékesítési vállalatának ügyvezetője.

Az Európai Unió lakossága idejének 90 százalékát tölti a négy fal között, ezen épületek 30 százalékában azonban nem biztosítottak az egészséges élet feltételei. A kellemes beltéri klímát biztosító, fenntartható épületek - függetlenül attól, hogy felújítottról vagy újépítésűről beszélünk - jótékony hatással vannak az ott tartózkodók közérzetére, koncentrációs képességére; a diákok teljesítményét akár 20 százalékkal növelhetik, de pozitívan hatnak a felnőttek munkateljesítményére is, valamint otthonunk "élhetőségét"is fokozzák. A zöld építés létfontosságú a szén-dioxid kibocsátás csökkentésében és az erőforrás-hatékonyság növelésében. Európa épületeinek zöldebbé tétele háromszoros előnnyel jár, a Föld, annak lakói, és a gazdaság szempontjából egyaránt.

Forrás: Piac és Profit

 

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.