FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2011-12-16

Lezárult az Erdők Nemzetközi Éve

Az erdő a magyar vidék meghatározó eleme, az erdőgazdálkodás a jövő vidékfejlesztésének egyik kitörési pontja lehet - mondta Kardeván Endre államtitkár a Vidékfejlesztési Minisztériumban tartott Erdők Nemzetközi Éve záró szakmai rendezvényén.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Ennek megfelelően kell a Nemzeti Vidékstratégia részét képező Nemzeti Erdőprogramot megvalósítani - tette hozzá.

 

Az állami és magánerdészetek képviselőinek, szakembereinek részvételével tartott rendezvényen az előadók összefoglalták, mi minden történt idén az erdőtelepítések érdekében, s mit tartalmaznak a tervek. Hazánk termőterületének húsz százalékát erdő borítja, mintegy kétmillió hektáron folytatnak erdőgazdálkodást. Ezt huszonhét százalékra kívánja növelni az állami és a magánerdők szakembereinek segítségével a kormányzat, erősítette meg Kardeván Endre államtitkár. Az erdőtelepítés és -gondozás a munkahelyteremtésben, a helyiek megélhetéséhez is segítséget nyújt, tette hozzá. A magyar erdők egyik különlegessége a sokféleség; fenyők és mediterrán jellegű fás területek egyaránt fellelhetők hazánkban. A hazai erdőkből 800 ezer hektárnyi a Natura 2000 terület kategóriához tartozik. A következő évtizedekben Európa piacain a fa, mint megújuló nyersanyag és energiaforrás iránti igény nagymértékben növekszik, nyomatékosította az államtitkár. Az erdőgazdálkodásnak nagy a kézimunka igénye, s 2011-től már nemcsak az állami tulajdonú, hanem a magánerdők is részt vesznek a közmunka programban. A mezőgazdasági termelésre kevésbé alkalmas területeken történnek a telepítések, így hasznosítván a kevésbé jó minőségű talajokat.

Tízévente az ország teljes területéről erdőleltár készül - számolt be Oravecz Márton, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSZH) elnöke a hivatal egyik idei tevékenységéről. Az MgSZH szakmai irányítása mellett a megyei kormányhivatalok erdészeti igazgatóságai idén tizenöt körzeti erdőtervet készítettek el, csaknem 211 ezer hektár területre - mondta el. Kiemelt feladatként végezték el az erdészeti szakszemélyzet oktatását: tizenhárom helyszínen 2500 erdésznek tartottak hatósági továbbképzést.

 

Végül két elismerést nyújtottak át az ünnepségen. Asztalos István jándi (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) erdőmérnök, erdészeti szakirányító az MgSZH által alapított Szakszerű erdőgazdálkodásért díjat vette át a magyar erdők fenntartásáért végzett kiváló munkájáért.


Fotó: Forestpress

A "Kétmilliomodik hektár magyar erdő" emlékérmet az Országos Erdészeti Egyesület és az MgSZH Erdészeti Igazgatósága a debreceni Vereb István újságírónak, a Nyírségi Erdészeti Zrt. kommunikációs vezetőjének ítélte oda a magyar erdőgazdálkodással kapcsolatos színvonalas tevékenységéért.


Fotó: Forestpress

Forrás: Agroinform

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján. A csoport 17,5%-al tudta növelni árbevételét.

SZJA 1% - válasszon a fagazdaság javára - Eljött az adóbevallások ideje, mindenki szabadon rendelkezhet a személyi jövedelem adója 1 %-ával. Összegyujtöttünk jónéhány fagazdaságban érintett non-profit szervezetet, hogy megkönnyítsük a választást. Bevallási határidok: február 27 - egyéni vállalkozók; május 21 - mindenki más bevallásra kötelezett magánszemély.

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012. - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.