FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-01-20

Közel 3500 gyermekrajz az erdők védelméért

Nagy sikerrel zárult az Ipoly Erdő Zrt. által kiírt Otthonom az erdő rajzverseny, amely az Élőhelyek megőrzése és rekonstrukciója az Ipoly Erdő Zrt. Közép-Magyarországi erdészetei területén című projekt keretében valósult meg.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Általános iskola alsó tagozat I. helyezett Peresztegi Hanna (7 éves) Móra Ferenc Általános Iskola - Budapest XVI. kerület

Gyönyörű alkotások érkeztek az ország minden részéről és határon túlról is. 304 intézményből 3490 rajzot küldtek a lelkes alkotók, 3 kategóriában (óvodás, általános iskola alsó tagozat, általános iskola felső tagozat).

 

A pályázat kapcsolódik ahhoz a természetvédelmi projekthez, amely az Ipoly Erdő Zrt. közép- magyarországi erdészetei területén, az élő és élettelen természeti értékek rehabilitációját és fejlesztését szolgálja. A Közép-magyarországi Operatív Program keretében elindított 212 075 110 Ft forintos összköltségű program célja az Ipoly Erdő Zrt. kezelésében lévő védett természeti területek, Natura 2000 területek és élőhelyek, valamint a védett természeti értékek kedvező természeti állapotának megóvása, javítása, a hazai védett és közösségi jelentőségű fajok védelme és élőhelyük biztosítása. Az Ipoly Erdő Zrt. gyakorlatában eddig is kiemelt szerepe volt a természetvédelemnek, a természetközeli erdőgazdálkodásnak. Ez a projekt a természet rekonstrukcióját, az élőhelyek hosszú távú fenntartását, megőrzését szolgálja.


Óvodás kategória I. helyezett - Nyitrai-Dulo Tea (5 éves) /Aranydió Óvoda - Diósjenő

A rajzpályázat a természeti értékek megóvásának fontosságára, az erdő és természet szeretetére, az élőhelyek védelmére kívánta felhívni a figyelmet a gyermekek szívhez szóló rajzain keresztül.

 

A rajzokon keresztül a gyermekek szemén át láthattuk, hogy is vélekednek az erdőről, milyen tudásuk, emlékeik, képzeteik vannak az ott lakó erdei állatokról, növényekről és azok védelméről.

 

Szakértő zsűri értékelte a szebbnél szebb rajzokat. A gyerekek színes, vidám, részlet gazdag alkotásokat készítettek, amelyek gondolatisága figyelemre méltó. A rajzokhoz küldött kísérőlevélben örömmel olvasták a szervezők, hogy az óvodások és általános iskolások lehetőségeikhez mérten gyakran vesznek részt erdei iskolai programokon, erdei kirándulásokon. Nem idegen számukra a természet közelsége, érdeklődnek a természetismeret iránt.


Általános iskola felső tagozat I. helyezett Farkas Ramóna (12 éves) Lorántffy Zsuzsanna Református Általános Iskola és Gimnázium - Kaposvár

 

A kiíró nem csak a nyertes rajzokat jutalmazta, hanem három beküldő intézményt is, amelyeket a tehetséggondozást támogató eszközökkel díjazott (Fekete István - Vörösmarty Mihály Általános Iskolának -Ajka, a Kittenberg Kálmán Általános és Művészeti Iskolának -Nagymaros, Suza Művészeti Stúdiónak - Debrecen).

 

Az Ipoly Erdő Zrt. elégedetten nyugtázta, hogy sok-sok gyermeket vonzottak alkotásra pályázatukkal. Örömükre szolgált, hogy ilyen nagy számban érkeztek a szeretetteli alkotások. Az erdészeti kommunikáció során rendkívül fontosnak tartják, hogy mindenki részese lehessen az aktív természetvédelemnek. A pályázatra való felkészülés során az alkotó gyerekek szüleik és tanáriak tolmácsolásában tanulhattak az erdészek munkájáról, az élőhelyvédelem fontosságáról.

Forrás: Sajtóközlemény - Ipolyerdő Zrt.

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.