FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-01-23

Szárnyal az IKEA

A világ legnagyobb bútorforgalmazója, az IKEA bútorértékesítő konszern a világgazdasági bizonytalanság ellenére rekord összegű nyereséget ért el.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


A nemzetközi IKEA-csoport a 2011-es üzleti évben 2,97 milliárd euró összegű tiszta nyereségre tett szert, a növekedés 10,3 százalékos volt. A forgalom összege 6,9 százalékkal nőtt és 24,7 milliárd eurót ért el. A bizonytalan időkben az emberek a lakásukra koncentrálnak - hangoztatta Mikael Ohlsson, az IKEA nemzetközi részlegének főnöke Brüsszelben.

A világ legnagyobb bútoreladója, az IKEA az egy évvel korábbi 2,69 milliárd euróról 2,97 milliárdra növelte nettó nyereségét. Működési eredménye 3,27 milliárd euróról 3,76 milliárdra bővült. Az augusztus 31-vel záródó évben az IKEA 25,2 milliárd eurós árbevételt könyvelt, ez több az egy évvel korábbi 23,5 milliárd eurónál.

 

"Tudjuk, hogy az otthon a legfontosabb hely a világon". A nyereség növekedését a megnövekedett értékesítésnek és a megtakarításoknak tulajdonította. Az IKEA hét új bútoráruházat nyitott meg és jelenleg 287 üzletet működtet 26 országban. A növekedés egyenletesen Németország, az USA, Oroszország és Kína piacain jelentkezett - mondta Ohlsson.

Mikael Ohlsson, az IKEA vezérigazgatója pénteken elmondta: a magasabb nyersanyagárak ellenére a társaság 2,6 százalékkal mérsékelte árait, miközben " a termékek minősége javult". Az IKEA azzal igyekszik fokozni versenyképességét, hogy a költségmegtakarításból származó előnyöket továbbítja a vásárlók felé - tette hozzá.

 

Az IKEA magyarországi leányának közlése szerint 4,8 százalékkal magasabb, összesen 33,77 milliárd forintos forgalommal zárta az előző költségvetési évet. Az IKEA Lakberendezési Kft tájékoztatása szerint áruházaikban 2,7 millió vásárlót fogadtak, ami 4,2 százalékkal több az előző évinél. [FATÁJ kiegészítés: Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2010]

A társaság szerint külön öröm, hogy a 2011-es pénzügyi évben 66 ezer gyermek látogatott az IKEA áruházainak játszóházaiba, és az éttermekben 3,921 millió svéd húsgolyót adtak el. Andrew North, az IKEA Csehországért, Magyarországért és Szlovákiáért felelős regionális ügyvezető igazgatója a közleményben úgy fogalmazott: a 2012-es évben kiemelt céljuk megkönnyíteni a kis terekben élő vásárlók életét, akik számára az IKEA rengeteg hasznos megoldással szolgál. Emellett figyelmük középpontjában továbbra is a 2012-es pénzügyi év kezdetén indult üzleti program fejlesztése áll majd, melynek termékei és szolgáltatásai kis- és közepes vállalkozásoknak szólnak.

A magyarországi IKEA arról tájékoztatott: amennyiben a jelenlegi jogszabályi keretek lehetővé teszik, egy újabb budapesti áruház felépítésére összpontosítanak.

Forrás: vg.hu

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.