FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-01-26

Lengyelország erdeinek majdnem fele PEFC tanúsított

Egy évvel azután, hogy Lengyelországban 2011. elején kiadták az első PEFC tanúsítást, mára több mint 4 millió hektár a PEFC tanúsított erdő.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

"Precedens nélküli nagy igényt tapasztaltunk a PEFC tanúsítás iránt az elmúlt évben, aminek hatására a lengyel erdők majdnem fele most PEFC tanúsított," mondta Krzysztof Jodlowski a PEFC Lengyelország elnöke. " Ez az igény nem teljesen meglepő: Lengyelországban a PEFC szabvány az egyetlen erdőgazdálkodási szabvány, amelyet a helyi szereplők részvételi eljárás keretében dolgoztak ki. Tartalmazza a lengyel erdőgazdálkodók hosszú időre visszatekintő és tradíciói szerinti felelős gyakorlatuknak megfelelő tudását és ebből következően a a legjobban illeszkedik a helyi követelményekhez és elvárásokhoz."

Lengyelországban az első PEFC tanúsítást 316.000 ha-ra a Regional Directorate of State Forests (RDLP), Radom (Államerdészet Radomban lévő Helyi Igazgatósága) részére állították ki 2011. januárjában. "A PEFC tanúsítás nem pusztán visszaigazolja tartamos erdőgazdálkodási gyakorlatunkat, mely összhangban van az elfogadott globális követelményekkel, hanem lehetővé teszi, hogy megfelelő választ adjunk a PEFC tanúsított faanyag iránti egyre növekvő igényekre," hangsúlyozta Adam Wasiak, az RDPL Radom vezetője, mikor átvette a tanúsítványt.

"Folytatjuk a munkát a köztulajdonú és a magántulajdonú erdőtulajdonosokkal és további növekedésre számítunk 2012-ben a PEFC tanúsított erdőtelet terén," mondta Krzysztof Jodlowski. "Fokozzuk a fa-lánc tanúsításban résztvevő cégek felé is tevékenységünket és kapacitásunkat. Azzal, hogy megfelelő mennyiségben tudnak már PEFC tanúsított fát kínálni, a lengyel cégek érdekelté váltak, hogy kihasználják a PEFC tanúsítás nyújtotta elismertséget és előnyöket."

 

Lengyelországban 8,6 millió ha erdő van, az erdősültség 28%. Ennek több mint kétharmada köztulajdonú (állami), a magánerők tulajdonosai 1,4 millió ha-ral rendelkeznek, ami az összes lengyel erdők 16%-a. 2011. december 31-én a PEFC tanúsított erdől területe Lengyelországban: 4.000.734 hehtár volt.

Forrás: PEFC International, 2012-01-20

FATÁJ kiegészítés:

Ez pedig már nem Lengyelország, hanem Olaszország, ahol pedig kiadták az első PEFC tanúsítást szarvasgomba termesztésre.

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.