FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-01-26

AGROMASHEXPO 2012.

Január 25-én nyílt a 4 napos, eddigi legnagyobb agrár seregszemle. A három erdészeti kiállító: Andreas Stihl Kft., Erdőgépker Kft., Nyírerdő Zrt.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

 

Jelentősen nőtt tavaly a gépberuházás a mezőgazdaságban: az első kilenc hónapban az értékük meghaladta az 51 milliárd forintot, ez 68 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter Budapesten, a 30. AGROmashEXPO Nemzetközi Mezőgazdasági és Mezőgép Kiállítás megnyitóján.

Alkatrészekre 16 százalékkal költöttek többet a gazdálkodók, 26,5 milliárd forintot.

Fazekas Sándor elmondta, hogy az elmúlt tíz év alatt a mezőgazdasági géppark sokat fejlődött, a gazdálkodók 770 milliárd forintért vásároltak és helyeztek üzembe új gépeket. Ez idő alatt 30 ezer új traktort vásároltak Magyarországon, így 100 hektár mezőgazdasági területre 2,5 traktor jut. Megjegyezte: az utóbbi időben a kertészeti kultúrák gépesítése mellett az állattenyésztésben is számottevő volt a beruházások értéke.

A miniszter emlékeztetett, hogy tavaly jó évet zárt a magyar mezőgazdaság: az előzetes adatok alapján az ágazat teljes kibocsátása 26 százalékkal nőtt. A bruttó hozzáadott érték 48 százalékkal, a mezőgazdasági tevékenységből származó nettó vállalkozói jövedelem pedig 75 százalékkal volt magasabb, mint 2010-ben. Biztató jel, hogy a gazdák gépeket és földet vásárolnak.

Utalt arra is: a gazdasági teljesítményen túl a mezőgazdaság jelentős szerepet tölt be a foglalkoztatásban is. A tavaly nyáron életbe lépett, új egyszerűsített fogalakoztatási szabályoknak köszönhetően egy év alatt duplájára bővült az e körben foglalkoztatottak száma. Míg például tavalyelőtt júliusban 254 ezer idénymunkást jelentettek be a mezőgazdasági és idegenforgalmi vállalkozások, addig a múlt évben ennek mintegy a dupláját, 512 ezret.

Kiemelte, hogy 2010-ben, amikor letették az új agrárpolitika alapkövetit, fontos célkitűzés volt erősíteni a magyar gazdák bizalmát abban, hogy érdemes évtizedekre előre tervezni. Érdemes beruházni, fejleszteni, gépeket vásárolni, érdemes birtokaikat megtartani - mondta.

Az AGROmashEXPO szakkiállítás - amellyel egy időben tartják a Magyar Kert, valamint a Szőlészet és Pincészet kiállításokat is - január 25-28. között várja a látogatókat a Hungexpo kőbányai vásárközpontjában. A közel kétszáz cég mintegy nettó 20 ezer négyzetméteren - kétszer akkora területen, mint tavaly - mutatja be kínálatát.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája, MTI)

FATÁJ kiegészítés:

 

Az Agromashexpon hagyományosan erdőgazdálkodással összefüggű kiállítók is megjelennek, idén azonban csak három ilyen kiállítót sikerült felfedezni.

 

Az Andreas Stihl Kft. a STIHL motorfűrészek és Wiking kertészeti gépek legújabb fejlesztésű és a már jól bevált példányait mutatta be. Az akkumulátor használata náluk is megjelent már korábban, most pedig annak legújabb alkalmazásai is láthatóak voltak. A STIHL-WIKING standját már rögtön a nyitás után sokan felkeresték.

 

 

Az Erdőgépker Kft. a kínálatában hagyományosan szereplő számos erdészeti gép, szerszám és eszköz mellett minden évszakban, minden terepen működőképes, sőt kétéltű terepjárót mutatott be. Ez elárasztott vizes területen, sárban, havon és jégen, sziklás terüketen is mozgásképes. A képen látható a legkisebb, amihez képest különböző kivitelű és akár nagyobb változatok is vannak. Az ártéri erdőgazdálkodás hasznos eszköze lehet ez.

 

A Nyírerdő Zrt. a szakvásár Magyar Kert szekziójában jelent meg akác támrendszerekkel, valamint a kertépítésben alkalmazható sokféle akác termékkel a kerítésanyagtól a virágládákig.

 


 

Vásárok mérkőzése:

 

Érdekes jelenség, hogy a 4 napos Agromashexpo másnapján nyitott a 3 napos AgrárgépShow Etyeken. Így több mezőgazdasági gép kiállító is egyszerre mindkét helyen jelen volt.

Fényképek és kiegészítés: Mőcsényi Miklós

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.