FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-01-27

Designmekka Kölnben: IMM Cologne 2012

Vasárnap ért véget az idei IMM Cologne nemzetközi bútorvásár Kölnben. A világ különböző pontjairól érkező neves kiállítók a szakmát célozták meg, de hétvégén a design iránt érdeklődők is körbenézhettek.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Már csak a helyszínből adódóan is - a több ezer négyzetméter alapterületű Köln Messe, vagyis vásárcsarnok - elég kereskedelmi jellegű volt az esemény. Bár hivatalosan a bútoroké volt a főszerep, de valójában a hidegburkolattól a bölcsőn át a világítástechnikáig számtalan teljesen különböző enteriőrrel kapcsolatos termék megrendelhető volt.

Az ekkora méretű dolgok mindig lenyűgözik az embert, mi azonban gyakran csak hangosan felnyüszítettünk egy-egy elborzasztó tárgy láttán. A változó színvonalat nagyjából a személyes kedvencünk, a letisztult formavilágú, mégis játékos Ligne Roset pavilonja és rémisztő siófoki szórakozóhelyeket idéző fehérlepedős, Swarovski kristályban úszó enteriőrök határolta számegyenesen tudnánk érzékeltetni.

A kommersz jelleget nem csak a Vidámpark Elvarázsolt Kastélyából ismerős masszázsfotelek, hanem a mikrofonba magyarázó porszívó ügynök ember is erősítette. Érdekes volt azonban, hogy mindezek mellett békésen megfértek a ikonikus Thonet székek utódai, vagy éppen Konstantin Grcic (2011-ben az év designere) legújabb iskolai széke, a Pro School Chair modelljei mellett.

A négy emelet végigjárása után a gyanúnk egyre erősödött, miszerint a folyamatosan fenntartott trópusi hőség és a Mövenpick fagyi árusítása között komoly gazdasági összefüggés van. Kifelé menet megállapítottuk, hogy szakmai szemmel csalódást okozhat a kiállítás. Az itt felhalmozott termék-rengeteg nem enged következtetni az aktuális trendekre, azonban a német gazdaság- és piac méretére annál inkább.

Öröm volt látni, hogy a kisgyerekes családok hogyan rollereznek a standok és a jól öltözött nyugdíjasok között. Amennyire nem áll jól a németeknek a bulizás, a szervezés és a precíz kivitelezés annál inkább. A vonalkóddal ellátott ruhatári jegyek segítségével másodpercek alatt hozzájutottunk a kabátunkhoz és elhagytuk a vásári forgatagot.

Forrás: WohnInsider; hg.hu

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.