FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-02-13

A nagy hidegben életet menthet a tűzifa

Az Ipoly Erdő Zrt. tudatos akciókkal készült november óta a rászorultak tűzifával való megsegítésére. Az erdészek a lehető leggyorsabban segítenek a Katolikus Karitász önkénteseivel a rászorulókon.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


A társaság a térség legnagyobb erdőgazdálkodójaként az erdőterületet érintő lopásoknak erejét megfeszítve áll ellen évek óta, hiszen a rendőrséggel közös akciók segítségével és a törvényi háttér pozitív változásainak hatására tudatosulhatott a lakosságban, hogy az illegális fakitermelésnek komoly következményei vannak.

Azonban nem szabad elfeledkeznünk azokról sem, akik ilyen nagy hidegben nem tudják megvásárolni a piaci áron tűzifájukat. Az elmúlt évben már elkezdődött különböző kedvezményes lehetőségekkel a téli tüzelő eljuttatása a legszegényebbekhez. Ekkor a közmunkások által felkészített tűzifát adták kedvezményesen - az érintett önkormányzatok koordinálásában - több száz m3-es mennyiségben. Ebben az esetben a felmerülő költségek több mint 70 %-át vállalta az Ipoly Erdő Zrt.

A településeken hatékonyan működő civil szervezeteket társaság eddig már több mint 700 ezer Ft értékű kedvezményes lehetőséggel támogatta, hogy a rászorulóknak az illetékes önkormányzattal együttműködve tűzifát juttasson. Ez az idény végére várhatóan meg fog duplázódni. Az 59/2011 Belügyminiszteri rendelet életbe lépése után az erdőgazdaság felvette a támogatásban részesülő önkormányzatokkal a kapcsolatot és segítette a tűzifa gyors beszállítását az önkormányzatokhoz. A 2000 m3 körüli tűzifa mennyiségből már több mint 900 m3-t szállítottak és az önkormányzatokkal együttműködve a fennmaradó részt is a lehető legrövidebb időn belül át fogják adni.

Az erdőgazdaságokkal összefogva a Katolikus Karitász szervezet gyors és hatékony segítséget nyújt a rászorultaknak, azok tűzifa ellátásában, mely a térségben folyamatos. Az 1-1 m3 tűzifa kiszállítása 12 nógrád megyei és pesti megyei településen összesen 38 családhoz történik meg az egyházi karitatívszervezettel együttműködve. Ehhez kapcsolódik 50 m3 kiszállítása Bátonyterenyére, ahol több szegény család várja a meleget adó tüzelőt.

Jelenleg az erdészek, dolgozók is nyitott szemmel járnak, és megpróbálnak a felmerülő szükségeken segíteni, hogy senkinek se kelljen szenvedni a dermesztő fagy következményeitől. Természetesen a karitatív célokra használt tűzifa megújuló energiaforrás. Mivel fenntartható gazdálkodású erdőkből, tervszerűen kitermelt faanyagról van szó, így az akciók teljesítéséhez nincs szükség többlet használatra.

 

Reméljük, hogy ezeknek a közös erőfeszítéseknek igazi haszonélvezője minél több család lehet a térségben.

Fotó: Bajnai Csaba, szöveg: Lengyel László Zoltán, Forrás: Ipoly Erdő Zrt.

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.