FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-02-24

Új-generációs gallyazás - Husqvarna 550 XP / 545 pro

Könnyű, rendkívül ergonómikus, és ha szükség van rá, villámgyors. A Husqvarna új profi osztályú láncfűrészei akár gallyazásról, akár fakivágásról van szó, precíz vágásukkal bármelyik feladatot könnyebben végzik el.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 


- A teljesítmény és a könnyű kezelhetőség egyedülálló keverékeként a két láncfűrész a legsokoldalúbb termék a kínálatban, állítja Niklas Bergquist, a Husqvarna benzines láncfűrészek termékmenedzsere.

Attól függetlenül, hogy Ön hivatásos favágó, igényes gazdálkodó, vagy professzionalizmusra törekvő fogyasztó, az új Husqvarna 500-as sorozatú profi osztályú láncfűrészek fejlesztései Önnek nagyon sokat nyújtanak. Az azonos alapokra épülő két modell számos tulajdonsággal bír, a leglátványosabb az agresszív, kompakt és kis súlyú kialakítás. Ebből kiindulva mindkét készülék - és különösen a 550 XP - kivételesen jól reagál a gyors irányváltoztatást igénylő helyzetekre, amikor a súlypont fontos szerepet játszik.

- Annak érdekében, hogy egy ilyen teljesítménnyel és súllyal rendelkező fűrész egyenletesen mozogjon használat közben, számos szempontot figyelembe kell venni. A súlypont helyzete például létfontosságú, amikor a forgatóerők lépnek fel. Az alacsony vibrációnak és az egyensúlynak a kulcsa abban rejlik, hogy a mozgó alkatrészek súlya és szélessége a lehető legkisebb legyen, és pontosan ez az, amit nekünk sikerült elérnünk. Még nagyobb teljesítményt elérve, nyilatkozta Niklas Bergquist.

A végeredményt nem csupán a munka eredménye befolyásolja. Az ergonómia is érezhetően javult, ezt a területet más módon is továbbfejlesztettük. A karokat például átrendeztük, nagyobb intuitív mozgásteret biztosítva. Ezen kívül mindkét modell fel van szerelve a Husqvarna által kifejlesztett AutoTune - rendszerrel, mely a fűrész optimális beállítását hivatott elvégezni, ezáltal időt és munkát spórolva a kezelőnek.

 

Eltekintve attól, hogy a legközelebbi versenytárs termékénél 0,2 kg-mal könnyebb, további két funkció által is kiemelkedik azok közül.

A Husqvarna RevBoost, mely a motor gyorsulását maximalizálja, ha szükség van rá, és az X-Torq technológia által. Általuk a termék egyszerre nagy teljesítményű és hatékony - csökkentve mind az üzemanyag-fogyasztást, mind az emissziós kibocsátást egyszerre.

Az új 550 XP/545 pro láncfűrészek tulajdonságai:

- Kiváló teljesítmény / súly arány.

- RevBoost: gyors gyorsulás és gyorsabb láncsebesség (csak 550 XP)

- X-Torq: Akár 20%-kal kevesebb fogyasztás, és akár 75%-kal alacsonyabb emissziós kibocsátás, összehasonlítva a hagyományos kétütemű motorokkal.

- Air Injection: Centrifugális levegőtisztító rendszer a kopás csökkentése és a szűrőtisztítások közötti hosszabb üzemidő érdekében.

- Optimalizált ergonómia: könnyű súly, minimális forgató erő és korszerűsített karok.

- AutoTune: azonnali optimalizált beállítás. Kiegyenlíti az üzemanyag minőségbeli különbségét, magasságot, páratartalmat, stb., biztosítva így a tökéletes teljesítményt minden helyzetben.

- TrioBrake: Husqvarna azonnali vészmegállítója. Lehetővé teszi, hogy a láncfék automatikusan aktiválódjon a tehetetlenségi mechanizmus hatására; vagy mechanikusan akár bal, vagy jobb kézzel.

- LowVib: Hatékony rezgéscsillapító gumibakok elnyelik a motor rezgését ezzel csökkentve a felhasználó karjaira és kezeire jutó terhelést.

- Üzemanyag telítettségjelző ablak: Információt nyújt az üzemanyag szintről.

- Magyarországon az 550 XP modellt forgalmazzuk.

További információért látogasson el a www.husqvarna.hu weboldalra.

 

Husqvarna-ról

A Husqvarna csoport a világ legnagyobb gyártója, mely kültéri termékeket, mint pl. láncfűrészeket, fűkaszákat, fűnyírókat és kerti traktorokat gyárt. A csoport Európában piacvezető a hobbikerti öntözéstechnikai termékek forgalmazásában, vágóberendezéseket, gyémántszerszámokat és építőipari termékeket tekintve pedig világviszonylatban van a piacvezetők között. A cég termékkínálata mind hobbi-, mind professzionális felhasználóknak szól. A csoport termékeit szakkereskedőkön és viszonteladókon keresztül értékesíti több mint, 100 országban. Az értékesítés nettó árbevétele 2010-ben elérte a 32 milliárd svéd koronát, és a foglalkoztatottak átlagos létszáma körülbelül 15.000 fő volt.

Kapcsolódó írás a FATÁJban:

Hagyományokban gazdag múlt - Husqvarna (2012-01-27)

HUSQVARNA Láncfűrész bemutató, fadöntő verseny (2011-10-21)

Az új HUSQVARNA AutoTune Láncfűrészek (2011-09-23)

Szelídítsd meg a vadont - Husqvarna őszi akció (2011-09-15)

Kíméletes, vaslovas közelítési módszer bemutatása (2011-06-23)

Forrás: Husqvarna Magyarország Kft.

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.