FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-02-27

Kütyük és bútorok csábították a vevőket a KSH szerint

Tavaly decemberben 1,5 százalékkal nőtt a hazai kiskereskedelmi forgalom az egy évvel korábbihoz képest, amelyben meghatározó szerepet játszott a műszaki cikkek, illetve a bútorok iránti fokozott kereslet. Az egész évre vonatkozó KSH adatok szerint 7900 milliárd forintos volt a kiskereskedelmi forgalom, vagyis gyakorlatilag stagnált.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Fotó: Magyar Bútor Galéria

Négy év csökkenése után 2011-ben a kiskereskedelmi forgalom volumene stagnálást mutatott. Az év során 7 olyan hónap volt, amikor enyhe növekedés volt tapasztalható és 4 olyan, amikor nem érte el a forgalom az előző év azonos hónapjának eredményeit - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal jelentéséből. A forgalom volumene 2009 közepe óta lényegében a 2005. évi szint körül mozgott.

Az országos kiskereskedelmi üzlethálózatban, valamint a csomagküldő kiskereskedelemben 2011-ben 7900 milliárd forint értékű árut forgalmaztak.

A kiskereskedelmi eladások 44,5%-a élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes-, 18,1%-a üzemanyag-, 13,2%-a bútor-, műszakicikk-, építőanyagkiskereskedelmi üzletekben realizálódott. A többi üzlettípus együttes részesedése 24,2% volt 2011-ben.


Fotó: Magyar Bútor Galéria

Az év utolsó hónapjában - mely a kiskereskedelemben hagyományosan az év legerősebb forgalmú hónapjának számít - keletkezett az éves forgalom 10,4%-a, vagyis 823 milliárd forintért vásároltak a hazai fogyasztók a KSH adatai alapján. A decemberi értékesítés volumene 1,5%-kal haladta meg az előző év azonos időszakit.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletek eladásai decemberben lényegi elmozdulást nem mutattak, az év egészében 0,4%-kal növekedtek. A nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalmának növekedése folytatódott decemberben, az értékesítés volumene 4,3%-kal nőtt, így 2011 egészében 1,1%-kal haladta meg az előző évit. 2011 egészét tekintve a legdinamikusabb növekedés az összes forgalomból kisebb súlyt képviselő csomagküldő hálózatban (32,2%) mutatkozott, az internetes értékesítés térnyerése következtében. Az előző évinél nagyobb volumenű forgalmat értek el az illatszer- (9,1%); a könyv-, újság-, papíráru és egyéb iparcikk- (4,7%), a használtcikk- (3,2%) valamint a gyógyszer-, gyógyászati termék üzletek (0,7%).

A decemberi látványos - 9,2 százalékos - bővülés ellenére a bútor-, műszakicikk- és építőanyag üzletek 2011 egészében elmaradtak (-1,0%) a 2010-es szinttől. Csökkent a forgalom volumene továbbá a textil-, ruházati és lábbeli üzletekben (-3,8%) és az iparcikk jellegű vegyes üzletekben (-0,9%) is. Decemberben folytatódott az üzemanyagtöltő állomások értékesítésének csökkenése (-4,5%), így az éves elmaradás mértéke 2,3% volt 2010 azonos időszakához képest, többek között az üzemanyagok folyamatos drágulása következtében.


Fotó: Magyar Bútor Galéria

Az Eurostat február 3-án megjelent sajtóközleménye szerint - a naptárhatástól megtisztított adatok alapján - a kiskereskedelmi eladások az Európai Unió 27 tagállamában 2011 decemberében és az év egészében is stagnáltak, az eurózóna országaiban decemberben 1,6%-kal, az év egészében 0,6%-kal csökkentek az egy évvel korábbihoz viszonyítva. Az országok nem teljes körére rendelkezésre álló adatok decemberben 12 tagállamban bővülést, 10-ben csökkenést mutatnak. A térség legfejlettebb országai közül az Egyesült Királyságban 6,3%-kal, Franciaországban 0,3%-kal növekedett, Németországban 0,9%-kal csökkent a forgalom volumene.


Illusztráció

Fotó: Magyar Bútor Galéria; Forrás: MMOnline

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.