FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-03-01

A szupergazdagok kiváltsága: repülő palota

332,9 millió dollárért igencsak drága játékszer az a Boeing utasszállító, amit VIP berendezéssel adtak át - egy ilyen közel 500 négyzetméteres teret kínáló fémóriás a leggazdagabbak kiváltsága.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


A 747 a legismertebb repülőgép a világon, aminek első utasszállító változtatát adta át a Boeing repülőgépgyár egy meg nem nevezett V.I.P. ügyfélnek. A 747-8I típusnevet viselő óriás majd csak 2014-ben kezdi meg szolgálatát, addig különleges berendezéssel készül a repülőgép részben olyan gazdag embereknek, akik megengedhetik maguknak a 332,9 millió dolláros "játékszert" [71,5 milliárd forint].

Az egyelőre meg nem nevezett tulajdonos - akinek kedden adták át az első VIP 747-8 Intercontinentalt - minimális fedélzeti berendezéssel vette át a repülőgépet annak érdekében, hogy teljes egészében az általa kiválasztott elemekkel rendezzék be számára az óriásgépet.

A VIP kialakítású égi palota igazán hatalmas, 444.6 négyzetméteres teret kínál a tulajdonos számára. Az elsőként átadott VIP repülőgép különlegességét csak tovább fokozza, hogy kiépítették benne a Greenpoint Technologies által tervezett Aeroloft, amely tulajdonképp nem más, mint egy plusz fedélzet a repülőgép belsejében, amelyet háló helyiségként lehet berendezni. Ez a fő fedélzet és a farok közötti felső törzsrészben elhelyezett mennyezeti kabin további 36.5 négyzetméteres hasznos teret jelent a repülőgépben.

Az Aeroloft hálókabinnal szerelt VIP Boeing 747-8I szinte hihetetlen, összesen 481.1 négyzetméteres teret kínál a fedélzeten tartózkodó utasoknak, akik 16372km-es hatótávval vehetik igénybe a 100 utas szállítására alkalmas repülőgépet. Érdekes adat, hogy az új hajtóműveknek köszönhetően mintegy 30%-kal lett halkabb a 747-8I, mint elődje, az eddigi legnagyobb Jumbo, a 747-400-as. Ráadásul nemcsak, hogy halkabb, de igen gyors is lett az Intercontinental, mivel a maga 0.86Mach-os utazósebességével a leggyorsabb szélestörzsű kereskedelmi repülőgép.

 

A képeket ITT nézheti meg >>>

 

Az első Boeing 747-8I egyelőre festetlenül került átadásra és hivatalos szolgálatba is csak akkor áll, amikorra teljesen elkészülnek a belsőépítészeti munkálatok, hogy a tulajdonos a legnagyobb kényelemben és luxusban szelhesse az égi kilométereket.

Forrás: MagyarOnline

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.