FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-03-12

Ökomenikus kápolna épül Devecseren

Valóra válik Makovecz Imre utolsó terve, megépül Devecserben az iszapkatasztrófa áldozatainak emléket állító ökumenikus kápolna. Ezt közvetlenül halála előtt rajzolta meg a világhírű magyar építész. Ilyen lesz!

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Ökumenikus kápolna épül a devecseri lakónegyed közepén Makovecz Imre tervei alapján; az iszapkatasztrófa károsultjainak megépített új lakópark a tavaly elhunyt világhírű magyar építész nevét veszi fel.

A sokat szenvedett embereknek és a természetnek állít emléket Makovecz Imre tervei alapján Devecserben megépülő ökumenikus kápolna, amelyet a 22 magyar állami erdőgazdaság finanszíroz majd. Az organikus építészet stílusjegyeit viselő emlékkápolna a mester utolsó terve volt, Makovecz Imre közvetlenül a halála előtt rajzolta meg.

A mai materiális korban nem tartozna közvetlenül a helyreállításhoz az épület, az erdészetek mégis fontosnak tartották, hogy az emberi lélek épülésére is áldozzanak. A kápolnatér egy hat méter átmérőjű, félgömb alakú, természetes palával fedett kupola lesz - fejtette ki Turi Attila főépítész hozzátéve, hogy a létesítmény függőleges falait kívülről földdel burkolják, tetején bevilágítókat helyeznek el.

Az emlékkápolna másik részét a félgömb kupola előtt álló 13 méter magas, arany tűben végződő, bejáratként is funkcionáló harangtorony alkotja. A főépítész hozzáfűzte: a közel harminc négyzetméteres imahely jellegzetes motívuma a torony oldalaira tervezett két szárny. A szentély építése az engedélyezést követően három hónap múlva kezdődhet, az átadására 2012 október negyedikén - a vörösiszap-katasztrófa második évfordulóján - kerülhet sor.

A kápolna helyszínének szánt a területet a város térítésmentesen biztosítja, a beruházáshoz szükséges anyagi forrás előteremtését az állami erdőgazdaságok vállalták - mondta Kovács László, Devecser alpolgármestere. Az építtető a Bakonyerdő Zrt. lesz, a kivitelezés költségei 27 millió forintot tesznek ki. A lakosság támogatta az önkormányzat elképzelését, hogy a Kossuth-díjas, Corvin-lánccal kitüntetett építészről Makovecz Imre-lakóparknak nevezzék el a károsultaknak megépített új devecseri lakóparkot.

Forrás: IngatlanMenedzser; SzeretlekMagyarország

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.