FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-03-23

Befektetés a jövőbe - Megújult az erdei iskola

Szinte teljesen megújult a Balaton-felvidéki Erdészeti Erdei Iskola. A létesítményt Varga László, a Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatója avatta fel.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


A szél kihívásaira a fák a gyökerükkel képesek válaszolni. Ha a gyermekeink az őket körülölelő világban felfedezhetik, megismerhetik gyökereiket, állíthatom, képesek lesznek megfelelni a mai világ számtalan próbatételének. Mindezeket Varga László, a Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatója mondta, amikor felavatta az erdőgazdasághoz tartozó, szinte teljesen megújult Balaton-felvidéki Erdészeti Erdei Iskolájukat.

 

A társaság a fejlesztésre uniós pályázaton több mint 58 millió forint támogatást nyert, amit 6,5 millió forint saját erővel egészítettek ki. A beruházással a környezeti nevelés színterének erősítése, az erdei iskolai foglalkozások eszköztárának gazdagítása, és a programszolgáltatás minőségének emelése volt a céljuk.

 

Dr. Szöllösi Jánosné, a tulajdonosi jogokat gyakorló MFB Kockázatkezelési Főigazgatóság ügyvezető igazgatója, a Bakonyerdő Zrt. felügyelő bizottságának tagja szerinte önmagáért beszél, hogy tavaly 2870 gyermek járt ebben az erdei iskolában. Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke azt hangsúlyozta, hogy a beruházás a jövőnek szól, itt a gyermekek megtanulják tisztelni egymást és a környezetet. A bázisiskola - tapolcai Batsányi általános iskola - igazgatója Bajner Imre úgy vélte, amit a gyermekek itt tapasztalnak, arra másutt nem tehetnek szert. Az iskolát dr. Márfi Gyula, a Veszprémi Főegyházmegye érseke áldotta meg.

 

A beruházás keretében több mindent megvalósítottak. A szállóépület tetőterében az erdei iskola új moduljaihoz kapcsolódóan három szenzitív élménytermet alakíttak ki. Az épületben akadálymentesített szállás, fürdő, WC található. A környezetbarát energiafelhasználás érdekében a szállóépületbe napkollektoros rendszert telepíttek. A nagy létszámú gyerekcsoportok, osztályok színvonalas oktatásának érdekében az erdei iskola területének északkeleti részén egy új, legalább 40 embert befogadó közösségi terem épült. A projekt keretén belül új terepi bemutatóeszközöket, laborfelszereléseket, megfigyelő és merőeszközöket szereztek be. A fejlesztés révén új oktatási segédanyagokat is létrehoztak.

Forrás: Bakonyerdő Zrt.; NaplóOnline

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.