FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-03-28

Kivonulhat a Praktiker Magyarországról + cáfolat

A Praktiker főrészvényese szerint a német barkácsáruház-láncnak vissza kellene vonulnia a kelet-európai piacról. + A Praktiker Magyarország cáfolata.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


A Cipruson bejegyzett osztrák Maseltov befektetési társaság szóvivője a Financial Times Deutschland keddi számában azt mondta, hogy a kelet-európai üzletág eladása 50-70 millió euró bevételt hozhatna a cégcsoportnak. Ezt a pénzt a vállalat helyzetének javítására fordítanák. Isabella de Krassny azt mondta, reményeik szerint a legközelebbi közgyűlésen meg tudnak győzni más részvénytulajdonosokat is az eladásról.

A Maseltov befektetési társaságnak a Semper Constantia bankkal együtt 15 százalékos részesedése van a Praktikerben. A Praktikernek legalább 300 millió euróra lenne szüksége ahhoz, hogy végrehajtsa azokat a változtatásokat, amelyek révén ismét nyereségessé válhat a cégcsoport.

 

A Praktiker Építési- és Barkácspiacok Magyarország Kft. 1995-ban alakult, jelenleg 19 áruházat működtet országszerte - írja a Gazdaság.hu. A társaság 2008-ig nyereségesen működött, az azt megelőző évben adózás előtti eredménye meghaladta a hárommilliárd forintot. A forgalom is a válság évéig bővült, akkor 42 milliárd forintot tett ki. Az azt követő két évben az árbevétel visszaesést mutat, 2009-ben 35 milliárd, 2010-ben 31 milliárd forintot tett ki. A cég eredménye a forgalomnál is erőteljesebben esett vissza: három éve 563 millió, két éve 2,2 milliárd forint veszteséget volt kénytelen elkönyvelni.

[FATÁJ kiegészítés: A vállalkozás jelenleg 1256 főt foglalkoztat, a cég 2007-2010-es évei pénzügyi tényszámait a lenti táblázatban láthatják.]


A Praktiker Magyarország Kft (asz: 12136849-2-44) 2007-2010-es évei számokban

A tíz országban összesen több mint 400 barkácsáruházat üzemeltető társaság bevétele 2011-ben 3,18 milliárd euró volt, 7,7 százalékkal csökkent az előző évhez képest, részben a rendkívüli akciók miatt, amikor egy-egy napra minden termék árát 20 százalékkal csökkentették.

A részletes éves jelentést március végén publikálja a cég, az azonban már most biztosra vehető, hogy a Praktiker a 2005-ös tőzsdei bevezetés óta első alkalommal működési veszteséget szenvedett el - írta korábban az FTD, felidézve, hogy a január-októberi időszakban a kamat-, adófizetés és értékcsökkenési leírás előtti vesztesége (EBITA) 153 millió euró volt.

 

A Praktiker magyar leányvállalata kedden sajtónyilatkozatban közölte: "nincs napirenden olyan döntés, amely szerint a Németországon kívüli leányvállalatok kilépnének a Praktiker konszernből", máskülönben a cég nem kívánta kommentálni a részvényesek spekulációs célú és privát véleményét."

 

A Praktiker magyar leányvállalatára már több éve rájár a rúd, mivel a 2007 elején kezdődött recesszió elsősorban és legsúlyosabban a műszaki áruházakat érintette.

 

A cégnél tavaly úgy becsülték: 2011-re már csaknem 30 százalékos forgalomcsökkenést könyveltek el a válság előtti időszakhoz képest. A cégnek 2009-ben 35,4, addig 2010-ben 31,8 milliárdos árbevétele volt. A 2011-es forgalom egyelőre nem ismert - a cég nyáron szokta közzétenni az üzleti évének a számait - de tavaly 30 milliárd forint körüli árbevételre és veszteséges működésre számított az ügyvezetés.

 

Igaz, elsősorban a cég IT-alapú szolgáltatások fejlesztésének köszönhetően 2013-ra újra elérhetik a válság előtti évek 5 százalékos eredményrátáját. Az itteni 19 Praktiker-áruházból az újabban megnyitott négy Praktiker saját ingatlanra épült, míg tizenöt másik itteni Praktiker béreli az ingatlant.

Forrás: HVG.hu; NOL.hu

Kapcsolódó írások a FATÁJban:

Nemzetközi fapiaci hírek - Praktiker 30 áruház bezárást fontolgatja (2012-01-27)

Sürgős hitelre szorul a Praktiker (2012-01-24)

Magyarországi barkácsláncok 2010-es eredményei (2011-07-01)

Bevezette a Praktiker az elektronikus számlázást (2011-04-27)

Home Depot: ide nekem a Praktikert is...(2010-11-17)

 

 

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.