FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-07-02

Az összefogás útja

Ünnepélyes keretek között adták át szombaton a körgyűrűt és a veszprémi vadaspark Gulya-dombi bejáratát összekötő új, mintegy 70 millió forintos beruházásból épült utat.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


- A veszprémiek nyugalmát őrző, s az idelátogatók kényelmét elősegítő fejlesztés valósult meg. Török László igazgató vezetésével évre-évre újabb csoda teremtődik itt, a korábban is méltán híres veszprémi állatkertben, ami mára fejlesztései révén nemzetközi szintű látványossággá érett. A sikerhez azonban szükség volt és van az elképzeléseket támogató önkormányzatra és helyi cégekre. Ez az út kiváló példa arra, hogy mire képes az összefogás - mondta el köszöntőjében dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, aki hangsúlyozta, azért is fontos a körgyűrűt és az állatkert Gulya-dombi bejáratát összekötő út megépülése, mivel a főbejáratként ismert veszprémvölgyi részre az idegenforgalmi szezonban zúduló forgalom akár városi problémává is kinőhette volna magát.

- Az igény már régóta megvolt az útszakasz kiépítésére, ám ehhez kellő forrással nem rendelkezett az önkormányzat. A HM Verga Zrt. és a Barabás Téglakő Kft. segítsége és áldozatvállalása révén azonban sikerült megvalósítani a fejlesztést - mondta el Porga Gyula. Veszprém polgármestere hozzátette, külön értékesebbé teszi a beruházást, hogy a jövőben a cég kiemelt referenciájaként is funkcionáló út a megyeszékhelyen kifejlesztett és gyártott termékből, a téglakőből épült.

 

Ezt követően Tengerdi Győző, a HM Verga Zrt. vezérigazgatója köszöntötte a vendégeket, majd a szalagátvágást, s a VEDAC atlétáinak futóversenyét követően hivatalosan is átadták a téglakőből épült utat a nagyközönségnek.

 

infoRádió: "A polgármester közlése szerint az önkormányzatnak nem volt anyagi lehetősége az állatkert főbejárata melletti utcák tehermentesítésére, ez csak a helyi cég, valamint az állami tulajdonú HM Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. segítségével sikerülhetett. Tengerdi Győző, a Verga vezérigazgatója elmondta: tizennégymillió forintot és tízezer tonna murvát biztosítottak az úthoz."

Forrás: NaplóOnline; InfoRádió

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.